Harry s Meghan vyzvali Američanov, aby šli voliť. Čo prišlo? Drsná kritika!

Britský princ Harry a jeho americká manželka Meghan vyzvali Američanov, aby sa zaregistrovali k novembrovým prezidentským voľbám v USA a išli voliť.

23.09.2020 14:47
Vojvodkyňa Meghan v šatách od Victorie... Foto: ,
Vojvodkyňa Meghan a jej manžel princ Harry na archívnom zábere.
debata

Na videu natočenom pre časopis TIME uviedli, že hlas by mali odovzdať všetci, čo môžu. Manželia teraz žijú v Kalifornii a tento rok sa zriekli oficiálnych povinností členov britskej kráľovskej rodiny. Ako napísala agentúra Reuters, svoju výzvou vstúpili na územie politiky, do ktorej členovia britskej monarchie tradične nezasahujú.

„Každé štyri roky počúvame, že ide o najdôležitejšie voľby našich životov. Tie tohtoročné ale také sú. Keď volíme, ide o naše hodnoty, je počuť naše hlasy; váš hlas pripomína, že na vás záleží, pretože si zaslúžite byť hluční,“ povedala Meghan.

Za vnuka britskej panovníčky sa vydala pred dvoma rokmi a pred minulými voľbami v roku 2016 kritizovala vtedajšieho kandidáta Donalda Trumpa za jeho nepriateľské správanie k ženám a rozdeľovanie spoločnosti. Trump, ktorý voľby vyhral, ​​sa o tom dozvedel vlani a povedal vtedy, že netušil, že je Meghan protivná.

Od členov britskej kráľovskej rodiny sa tradične očakáva politická neutralita. Vo svojej krajine nevolia. „Ja počas týchto volieb v USA voliť nebudem môcť, ale mnohí z vás nevedia, že v Británii som nemohol voliť po celý svoj život. Voľby sa blížia a je dôležité zavrhnúť nenávistné prejavy, skresľovanie informácií a šírenie negatívnych nálad na internete,“ povedal Harry.

Za Trumpovho oponenta Joea Bidena sa síce otvorene nepostavil, ale svojimi výrokmi podľa Reuters vyvolal kritiku za zasahovanie do politiky. Je neprijateľné, aby sa člen kráľovskej rodiny miešal do politiky a hovoril Američanom, aby volili proti prezidentovi Trumpovi, napísal na twitteri niekdajší moderátor CNN Piers Morgan, ktorý teraz moderuje v Británii rannú šou.

debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #kritika #prezidentské voľby #neutralita #vojvodkyňa Meghan

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...