Viedenský Opernball zrušili! Hviezdy v minulosti Rakúšanov očarili, ale jedna bola sklamaním

Sledovaná spoločenská udalosť dostala tento rok stopku. Rakúšania sa tak nedočkajú ani "tajnej" hviezdy, ktorá každoročne zdobí slávny Opernball.

25.09.2020 00:00
Ornella Muti Foto:
Ornella Muti v spolčonosti podnikateľa Richarda Lugnera počas viedenského Opernballu v roku 2020.
debata

Spolkový kancelár Sebastian Kurz sa pre rakúsku tlačovú agentúru APA vyjadril, že ples je „vlajkovou loďou“ Viedne a Rakúska ako kultúrneho národa, ale bolo by „nezodpovedné“ tlačiť, aby sa konal ako zvyčajne. Rakúske úrady preto oznámili, že v súvislosti s pandémiou koronavírusu rušia viedenský Opernball, ktorý sa mal uskutočniť vo februári 2021. Ministerka kultúry Andrea Mayer vysvetlila, že Opernball si vyžaduje rozsiahle plánovanie a úrady jednoducho v tejto chvíli nemôžu predpokladať, že uvoľnené podujatie so sedemtisíc hosťami by bolo 11. februára možné zorganizovať.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Brooke Shields in #Callisti am #opernball2016 ⭐️⭐️⭐️

Príspevok, ktorý zdieľa Alex Schoko (@schoko__alex),

Svetové celebrity prichádzali na Opernball ako hostia rakúskeho podnikateľa v stavebníctve Richarda Lugnera, ktorý do Rakúska na prestížnu spoločenskú udalosť pozýva zahraničné hviezdy od roku 1991. Jeho hosťami tak v minulosti boli Ornella Muti, Elle Macpherson, Brooke Shields, Kim Kardashian, Gina Lollobrigida, Melanie Griffith či Goldie Hawn.

Na ples v opere, ktorý je vrcholom viedenskej plesovej sezóny a patrí k najznámejším akciám svojho druhu na svete, sa môžu dostať aj bežní smrteľníci, ak si zakúpia vstupenku. Bežná vstupenka stojí okolo 290 eur, za lóžu si ale záujemcovia priplatia – môže stáť až 20 500 eur.

Práve okolo pozvanej celebrity je každoročne veľký ošiaľ – ide o tajného hosťa, ktorého zvykol Richard Lugnera predstaviť pár dní pred samotným plesom. Menšie zaváhanie udalosť sprevádzala aj minulý rok – hviezdou mala byť americká lyžiarka Lindsey Vonnová, ktorá však svoju účasť nečakane zrušila. Organizátori hľadali narýchlo jej náhradu – do Viedne napokon dorazila herečka Ornella Muti. Tej sa na plese nemierne páčilo, čo okomentovala ona sama slovami: "Bolo to ako v rozprávke, mala som z toho zimomriavky,“ vyjadrila sa pre rakúske médiá.

Melanie Griffith ako čestný hosť počas... Foto: Profimedia
Melanie Griffith Melanie Griffith ako čestný hosť počas viedenského Opernballu.

V roku 2018 bola hosťom Lugnera americká hviezda Melanie Griffith. Počas 62. ročníka viedenského Opernballu však Rakúšanov neohúrila, od médií si vyslúžila značnú kritiku. A nielen pre zvolené šaty – na sebe mala 20-rokov starý model tuniského dizajnéra Azzedine Alaia, hladké čierne šaty médiá označili za málo slávnostné na takúto príležitosť, rovnako ako celkový vzhľad Griffithovej. Navyše herečka sa pred plesom vyjadrila, že si nepozrela ani mesto, pretože bola veľká zima. Jej prítomnosť na plese okomentoval aj Lugner pomerne stručne, bez veľkého nadšenia po udalosti. „Je super. Dochvíľna, priateľská, jednoducho super.“ Svojich hostí zvykol podnikateľ po udalosti vychváliť o čosi viac.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Opernball #Ornella Muti

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...