Hana Zagorová odkazuje: Pre starších a chorých môže byť vírus devastujúci

Speváčka Hana Zagorová patrí do zoznamu osobností v susednom Česku, ktorá sa nakazili novým vírusom covid-19. Po hospitalizácii a liečbe je už v domácej starostlivosti, vyzýva však na opatrnosť.

28.09.2020 12:02
Speváčka Hana Zagorová a jej manžel Štefan... Foto:
Speváčka Hana Zagorová a jej manžel Štefan Margita na záberoch k novému albumu.
debata (3)

Ako informoval portál Super.cz, Zagorová musela byť hospitalizovaná, keďže choroba mala u nej horší priebeh. Našťastie, z najhoršieho sa dostala a mohla sa z nemocnice vrátiť domov. Možno aj vďaka vlastnej skúsenosti sa však zaradila do zoznamu tých známych osobností, ktoré vírus nezľahčujú, ale vyzývajú na opatrnosť.

„Dávajte na seba pozor, dodržujte pravidlá, ktoré považujeme za dôležité. Myslime na to, že môžeme nakaziť ľudí, ktorí sú starší a nejakým spôsobom chorí. Pre nich môže byť koronavírus devastujúci,“ vyhlásila v rozhovore pre rádio Zagorová, ktorá covid-19 prekonala spoločne s manželom Štefanom Margitom.

„Koronavírus je taká mrška, ktorá je poriadne oslabujúca. Musíme preto na seba dávať omnoho väčší pozor. Sme radi, že už to s manželom máme za sebou a tešíme sa z toho, že sme na svete,“ komentovala tiež v rádiovom rozhovore Zagorová.

Na adresu koronavírusu sa vyjadrila pred pár dňami aj speváčka Lucie Bílá, ktorá sama ochorela. Jej priebeh bol ľahší a tak pred fanúšikmi na Facebooku vyhlásila, že nový vírus je „len blbá chrípka, ktorá sa dá prežiť“.

Na svojom Facebooku tiež dodala, že je len nutné si na to zvyknúť a byť na seba opatrnejšia. „Ale inak by som z toho žiadnu hrôzu nerobila,“ komentovala Bílá, ktorá sa už o pár dní po domácej izolácii objavila na otvorení svojho divadla.

Azda najextrémnejšiu reakciu v súvislosti s koronavírusom za posledné dni predviedla na sociálnych sieťach Bára Basiková. Tá dokonca vyhlásila, že si tajne želá, aby už ten covid chytila a mala to za sebou. Basiková v komentári na Instagrame tiež napísala: „Máme sa všetci zrútiť? Prečo? Čo to má znamenať? Je to spiknutie? Zomrelo dvesto ľudí, keď je nás tu desať miliónov? To je nejaká hrozba, nejaká katastrofa?“

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #starší ľudia #opatrnosť #Hana Zagorová #pandémia #koronavírus

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...