Po nákaze koronavírusom zomrel módny návrhár Kenzó Takada

Po nákaze koronavírusom zomrel vo veku 81 rokov módny návrhár japonského pôvodu Kenzó Takada, zakladateľ obchodnej značky Kenzo. Informoval o tom jeho hovorca, píše agentúra AFP.

04.10.2020 18:44
Kenzo Takada Foto:
Dizajnér Kenzo Takada na zábere z roku 2002 po boku kolegyne, tiež už zosnulej dizajnérky Sonie Rykielovej.
debata

Návrhár zomrel v nedeľu na komplikácie spojené s ochorením COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus. Bol hospitalizovaný v súkromnej Americkej nemocnici v Paríži.

Kenzó Takada bol zakladateľom francúzskeho módneho domu Kenzo. Jeho návrhy sú známe najmä farebným kvetinovým vzorom či výrazným použitím kreslených hláv tigrov.

Do Francúzska sa návrhár dostal po prvýkrát v roku 1965 na okružnej plavbe loďou zo svojho rodného Japonska. Ako prvé mesto navštívil Marseille, neskôr sa usadil v Paríži, kde sa stal prvým japonským návrhárom, ktorý sa presadil na francúzskej módnej scéne.

Záber z roku 1977, na ktorom Kenzo Takada...
Dizajnér Kenzo Takada na zábere z roku 2002 po...
+3Záber z roku 2009: Dizajnér Kenzo Takada pred...

Z módneho priemyslu odišiel v roku 1999, šesť rokov po tom, ako predal značku Kenzo francúzskemu odevnému koncernu LVMH. Aj potom však pracoval na jednorazových módnych projektoch, napríklad dizajnovej kolekcii predstavenej začiatkom tohto roka.

Svoju prvú kolekciu pre ženy vytvoril v roku 1970, kolekciu pánskeho oblečenia odpremiéroval v roku 1983. Značka Kenzo postupom rokov nezahŕňala len oblečenie, ale aj parfumy či kozmetiku.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #móda #Kenzo #koronavírus

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...