Shannen Doherty o boji s rakovinou: Rozlúčkové videá? Nemám to srdce ich natáčať

Americká herečka a hviezda seriálu Beverly Hills 902 10, Shannen Doherty (49), bojuje s rakovinou prsníka už dlhé roky.

06.10.2020 00:00
Shannen Doherty Foto: ,
Herečka Shannen Doherty na archívnej snímke.
debata

Diagnózu nikdy netajila, skôr naopak. O svojej ceste pravidelne informuje aj na sociálnych sieťach, rovnako poskytuje rozhovory na túto tému. Urobila tak aj nedávno pre magazín Elle. "Podelila som sa o svoju cestu s Elle v nádeji, že upriamim viac pozornosti na túto chorobu a že zostanem v kontakte s mojou rodinou ľudí postihnutých touto chorobou,“ vysvetľuje na Instagrame.

Pacientkam s rovnakou diagnózou sa snaží dať nádej. „Nejde o to byť bojovníčkou alebo tou, čo prežije. Ide o to žiť ďalej a rozvíjať sa. Inšpiruje ma toľko vašich príbehov, máte môj obdiv, lásku a podporu,“ uviedla a dodala: „Sme silní. Sme stále ľudia, ktorí chcú a aj môžu veľa dosiahnuť a urobiť,“ povzbudzuje Doherty seba a mnoho ďalších.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Awareness, advocacy and fundraising are crucial in our fight against breast cancer. I am sharing my personal journey with @elleusa in hopes of bringing more attention to this disease and to continue connecting with my cancer family. This isn’t about being a warrior or a survivor. It is about continuing to live and thrive with cancer. I continue to be inspired by the stories so many of you share with me. You have my admiration, love and support. Yes we are strong. We are also just human, with much to still do and accomplish..... and we can. To read full story visit link in my bio. For more information on breast cancer, you can visit @su2c and @americancancersociety. Thank you @ninagarcia and Elle magazine and always thank you @kurtiswarienko for your artistry. #breastcancerawareness

Príspevok, ktorý zdieľa ShannenDoherty (@theshando),

Herečka v súčasnosti pripravuje množstvo projektov vrátane novej televíznej šou a hľadá spôsoby, ako by mohla do nej zapojiť ďalšie pacientky s rakovinou prsníka. Ako ale priznala, myslí aj na smrť. „Pomýšľala som aj na rozlúčkové videá, ale nemala som to srdce ich natáčať. Urobiť to, znamená čosi konečné. Je to ako rozchod, ale ja sa zatiaľ s nikým nerozchádzam,“ uviedla pre Elle.

V roku 2015 americká herečka Shannen Doherty, známa najmä ako Brenda Walsh zo seriálu Beverly Hills 90210 (1990 – 2000), oznámila, že má rakovinu prsníka. V roku 2016 podstúpila mastektómiu. Vo februári 2020 priznala, že rakovina sa jej vrátila. V relácii "Good Morning America“ povedala, že je vo štvrtom štádiu choroby.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina #Shannen Doherty

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....