Rázny odkaz Ivany Gottovej: Situácia je vážna! Fanúšikovia musia počkať

Na dlho očakávaný film Olgy Malířovej Špátovej Karel si budú musieť počkať fanúšikovia Karla Gotta v Česku i na Slovensku.

09.10.2020 11:03
Karel Gott Foto:
Karel Gott s manželkou Ivanou počas nakrúcania videoklipu Ta pravá.
debata (4)

Vzhľadom na prísne hygienické opatrenia vstupujúce do platnosti v Českej republike od pondelka (12. 10.), v dôsledku ktorých zatvárajú všetky kiná na území krajiny, zrušila produkčná spoločnosť Karel Gott Agency a distribučná spoločnosť Bontonfilm českú slávnostnú premiéru (14. 10.), ale aj distribučnú premiéru plánovanú na 15. októbra. Situácia v ČR ovplyvnila aj uvedenie filmu v slovenských kinách. Fanúšikov informovala Ivana Gottová aj na facebooku.

Producenti filmu, ktorý prináša otvorený a úprimný portrét slávneho speváka, sa v nadväznosti na zrušenie českej premiéry rozhodli, že zastavia uvedenie dokumentu aj na Slovensku. „Som nútená slávnostnú premiéru i distribúciu filmu odložiť na neurčito, nielen u nás, ale aj na Slovensku. Karel bol vždy srdcom česko-slovenský spevák a celý život vystupoval s rovnakou radosťou ako v Čechách, tak aj na Slovensku. Film si preto zaslúži, aby bol slávnostne uvedený v oboch krajinách súčasne a podľa možností za priaznivejšej situácie. Verím, že to slovenskí priaznivci pochopia,“ komentovala odloženie slávnostnej premiéry i distribúcie filmu Karel jeho hlavná producentka Ivana Gottová.

Zrušenie plánovanej premiéry i distribúcie dokumentu Gottovú mrzí. „Chcela som vás v týchto ťažkých časoch filmom Karel potešiť a povzbudiť, ale nedá sa nič robiť. Ako vieme, situácia je vážna a zdravie všetkých ľudí je na prvom mieste! Úprimne dúfam, že čoskoro bude príležitosť vám film predstaviť,“ dodala.

V septembri sa sama Gottová liečila na ochorenie covid-19. V tom čase ešte verila, že slávnostná premiéra filmu sa uskutoční 14. októbra.

Pod celovečerný dokument je podpísaná režisérka Olga Malířová Špátová. Ako sľubujú tvorcovia snímky, film prinesie osobný až intímny pohľad na život Karla Gotta. Tvorcovia totiž zachytili Karla Gotta nielen pri jeho vystúpeniach a stretnutiach s fanúšikmi, ale predovšetkým v jeho domácom prostredí. Či už v Prahe, na chalupe alebo v dedinke, kde trávil detstvo. Okrem spomínaného dokumentu sa k fanúšikom na jeseň dostane aj Gottova autobiografia, na ktorej pracoval spevák na sklonku života.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Karel Gott #Ivana Gottová #Karel

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...