Hviezda Mamma Mia! o rakovine: Bola pre mňa ako výhovorka a požehnanie

Fanúšikovia herečky Julie Waltersovej pravdepodobne zachytili, že britskej rodáčke pred dvoma rokmi diagnostikovali rakovinu. Sedemdesiatročná hviezda sa priznala, že v tom čase to bola pre ňu priam zvláštna úľava.

20.10.2020 00:00
debata
Herečka Julie Walters. Foto: SITA/AP, Jonathan Short
Herečka Julie Walters. Herečka Julie Walters.

„Reagovala som skutočne divne,“ priznala sa v rozhovore pre The Times hrdinka filmov Mamma Mia, melodrámy Billy Elliott či filmovej série o Harrym Potterovi. „Jedna moja časť kričala so strachom: ‚Bože, ja mám rakovinu!‘ Ale bol tam tiež prítomný element akéhosi uvoľnenia. Hovorila som si, že nemusím viac pracovať. Vlastne môžem konečne zoskočiť z toho bežiaceho pásu,“ opísala pre noviny svoje pocity herecká hviezda.

Priznala sa, že posledné roky pracovala skutočne naplno a až rakovina sa ukázala ako dôvod nerobiť vôbec nič. „Objavila som v tom obrovskú úľavu, čo je vlastne fakt čudné. Ale potrebovala som, aby ma niečo zastavilo,“ doplnila Walters, ktorá po diagnóze v roku 2018 podstúpila chemoterapiu aj operáciu.

Momentálne lekári tvrdia, že je v poriadku, no herečka sa rozhodla dať zbohom svojej profesii. Myslí si totiž, že jej choroba spôsobila práve intenzita, s akou sa venovala svojej práci. „Onkológ sa ma spýtal, čo podľa mňa tú chorobu spôsobilo. A prvá vec, ktorá mi napadla, bola, že ju spôsobilo herectvo. Môj prístup k nemu. Keď som hrala, potrebovala som byť totálne ponorená. Nič iné neexistovalo. Je to veľmi stresujúca práca a keď pracujem, nespím. Herectvo mi nerobilo dobre,“ vysvetlila v interview.

Po operácii sa vraj rozhodla, že už nechce viac nakrúcať, no zároveň priznala, že platí nikdy nehovori nikdy. „Ak by prišla ešte jedna Mamma Mia,“ uviedla v rozhovore s humorom, čo by ju možno presvedčilo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #herectvo #rakovina #Julie Walters

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...