Kráľovský pár si sype popol na hlavu! Dovolenka v Grécku rozčúlila Holanďanov

Holandský kráľovský pár sa ospravedlnil za cestu do Grécka, kde sa panovnícka rodina v čase pandémie a reštriktívnych opatrení, ktoré platia aj v Holandsku, chystala stráviť dovolenku.

22.10.2020 10:00
Netherlands Royals Foto: ,
Holandský kráľ Willem-Alexander a jeho manželka, kráľovná Maxima.
debata

Tú ale kráľ Willem-Alexander a jeho žena Máxima cez víkend prerušili už po 24 hodinách kvôli rastúcemu rozhorčeniu verejnosti. Na rodinu sa ale v utorok kritika zosypala znovu, pretože sa ukázalo, že princezné Amalia (16) a Alexia (15) sa z Grécka vrátili až v utorok večer.

Päťdesiattriročný monarcha a jeho 49-ročná manželka vyjadrili svoju ľútosť nad porušením dôvery občanov. Kráľ uistil Holanďanov, že sa bude spoločne so svojou ženou aj naďalej počas krízy stavať za Holandsko. „Zostávame zapojení, ale nie sme neomylní,“ povedal Willem-Alexander. Podľa agentúry DPA je nanajvýš nezvyčajné, aby sa holandský kráľ obracal priamo na občanov s osobným odkazom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Lees de uitgesproken tekst op koninklijkhuis.nl en via de #linkinbio. #persoonlijkeboodschap #koninklijkpaar #video

Príspevok, ktorý zdieľa Koninklijk Huis (@koninklijkhuis),

Ľudia v Holandsku sa musia podvoliť obmedzeniam pohybu, už pred týždňom museli v krajine zatvoriť bary a reštaurácie. Kráľovská rodina navyše odletela na jesenné prázdniny po tom, čo vláda vyzvala obyvateľov, aby cestovali čo najmenej. Jej časť preto urýchlene prerušila dovolenku už v sobotu.

Počet nakazených v Holandsku láme rekordy. V krajine s približne 17,5 milióna obyvateľov sa za posledných 24 hodín nakazilo prvýkrát vyše 8 500 ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Holandsko #kráľovná Maxima #pandémia koronavírusu #kráľ Willem-Alexander

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....