Aneta Langerová: Žijeme to, na čo máme

Pieseň Bílý Den je oslavou každodenného dobrodružstva života, v ktorom sme všetci svojím hlavným hrdinom.

26.10.2020 00:00
Aneta Langerova a Miloslav Mejzlik Foto:
Aneta Langerova a Miloslav Mejzlik.
debata

Je len na nás, či ho naplníme odvahou alebo strachom. Či život žijeme alebo prežívame. "Bílý Den je o ceste každého človeka k sebe samému. K tomu úprimnému uvedomeniu si, že žijeme to, na čo máme a sme pri tom šťastní,” dodáva Aneta Langerová, pre ktorú bol tentokrát tvorivou inšpiráciou jej otec.

Bílý Den je názov nového singla z pripravovaného albumu Anety Langerovej Dvě slunce, ktorý vychádza 26. novembra 2020. Spolu so singlom uzrel svetlo sveta i nový videoklip.

Radosť z tvorby Anety Langerovej pokračuje ďalšími príbehmi, vytvorenými vo vzácnej spolupráci s klaviristom, spoluautorom a producentom nového albumu Jakubom Zitkom. „K piesni Bílý Den mňa osobne inšpiroval rovnomenný román Jacka Londona. Vyjadruje príbeh človeka, ktorý sa nerozvážne pustil do honby za bohatstvom, ziskom a pôžitkami. Musel bojovať o prežitie so silnejšími, aby sa dostal na úplne dno, kedy sa mu rozjasnilo a pochopil, že omnoho dôležitejšie sú iné veci ako napríklad láska, priateľstvo a prostý život,“ hovorí Jakub Zitko.

O scenár a réžiu klipu sa postaral Zdeněk Suchý: „V klipoch ma baví hľadanie neľahkej formy, kedy sa nič nedeje, ale my vieme, prečo to tak je. Aneta v klipe Bílý Den fyzicky nie je. Sú tam jej slová, hlas a hudba. Vo svojom priestore sme vo vnútri seba. To, čo sme v ňom, sme snáď my. Teraz už len nájsť odvahu vyjsť von.“ V hlavnej úlohe účinkuje český herec s nekonečným zmyslom pre humor Miloslav Mejzlík.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Aneta Langerová

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...