Princ Romualdo z Fantaghiró kedysi plietol hlavy diváčkam: Pozrite sa, ako vyzerá dnes!

Azda okrem domovského Talianska sa rozprávkovej ságe o princeznej Fantaghiró nedarilo nikde tak dobre ako na území Slovenska a Česka. Pravidelne opakovaná a vysielaná rozprávka zostala mnohým v pamäti.

26.10.2020 00:00
266880 ec60b2 Foto:
Herec Kim Rossi Stuart v rozprávke Fantaghiró.
debata

Osudy odvážnej a tiež tak trošku drzej princeznej síce boli v centre diania, ale ani pomerne samostatná Fantaghiró sa nezaobišla bez osudových mužov. A tým najosudovejším bol princ Romualdo, vzťah s ktorým sa ako milostná línia ťahal celým príbehom. Tvorcovia do role obsadili vtedy vychádzajúcu hviezdu – herca Kim Rossi Stuarta.

Rímsky rodák síce pričuchol k filmu už o pár rokov skôr (zahral si v slávnom Mene ruže), bol to však začiatok deväťdesiatych rokov, keď sa začal viac dostávať do centre pozornosti a diváckeho záujmu. A okrem spoluprác na projektoch s režisérmi ako Michelangelo Antonioni mu pomohla práve Fantaghiró.

Herec Kim Rossi Stuart na filmovom festivale v... Foto: SITA/AP, Alessandra Tarantino
Herec Kim Rossi Stuart na filmovom festivale v Ríme. V posledný októbrový deň oslávi 51. narodeniny. Herec Kim Rossi Stuart na filmovom festivale v Ríme. V posledný októbrový deň oslávi 51. narodeniny.

Po úspechu prvého príbehu z roku 1991 pribudli ďalšie dva televízne filmy rozdelené do epizód o dva roky neskôr. Napriek tomu, že išlo o televíziu, jej dosah bol v tomto prípade nepopierateľný. O Rossim Stuartovi či Alessandre Martinesovej sa hovorilo na školách, tínedžerky zháňali plagáty a hviezdy rozprávkovej ságy sa objavili v televíznych rozhovoroch či časopisoch.

Rossi Stuart sa niekoľko rokov musel zbavovať nálepky fešného princa a pokúsil sa o to vo viacerých žánroch. Nakrúcal pre televíziu, ale aj filmové produkcie, no verný zostal tiež divadelnému herectvu. V roku 2006 si prvýkrát vyskúšal aj profesiu režiséra. Len pred pár dňami sa dnes 50-ročný Rossi Stuart objavil na filmovom festivale v Ríme, aby tu predstavil svoj nový film.

Herec Kim Rossi Stuart na filmovom festivale v... Foto: SITA/AP, Alessandra Tarantino
Italy Rome Film Festival Cosa Sara' Photo Call Herec Kim Rossi Stuart na filmovom festivale v Ríme. V posledný októbrový deň oslávi 51. narodeniny.

Hoci dnes má herec a režisér o niečo viac vrások aj šedivých vlasov, jeho šarm je nepopierateľný aj po bezmála 30 rokoch od nakrúcania slávnej rozprávky. Čo poviete?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fantaghiro #Princ #hviezdy po rokoch #Kim Rossi Stuart

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...