Princ Harry netušil rozsah rasových predsudkov. Oči mu otvorila až Meghan

Britskému princovi Harrymu trvalo dlhé roky, než si uvedomil rozsah rasových predsudkov. Ich existenciu spoznal až vďaka svojej manželke Meghan.

27.10.2020 14:35
Princ Harry a jeho manželka Meghan Foto: ,
Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu na archívnom zábere.
debata

Vojvoda zo Sussexu to uviedol v rozhovore s časopisom GQ, kde spoločne s černošským aktivistom Patrickom Hutchinsonom diskutovali o rasizme.

„Nemal som najmenšie tušenie, s mojou výchovou a vzdelaním, čo sú to skryté predsudky. Vôbec som netušil, že niečo také existuje,“ uviedol Harry. „A potom, akokoľvek je to smutné povedať, mi trvalo mnoho a mnoho rokov, než som si to uvedomil, obzvlášť keď sa na deň alebo na týždeň vcítim do mojej manželky,“ dodal. Meghanina matka je černoška, ​​jej otec beloch.

Princ Harry tento rok prekvapivo oznámil, že sa vzdáva kráľovských titulov, a aj s rodinou sa presídlil do Spojených štátov. Jedným z dôvodov jeho odchodu boli aj problémy, ktoré mali manželia s britskými bulvárnymi médiami. V minulosti ich obviňovali okrem iného z toho, že sú voči Meghan rasistické.

Problematika rasizmu a boja proti nemu sa tento rok dostala do popredia po smrti amerického černocha George Floyda, ktorý zomrel pri zatýkaní políciou. Udalosť v Spojených štátoch, ale aj globálne rozpútala demonštrácie proti policajnej brutalite a systémovému rasizmu.

Aj o týchto témach sa s princom Harrym bavil Hutchinson, ktorého v Británii okrem iného preslávila aj účasť na demonštrácii proti rasizmu a policajnému násiliu, na ktorej odniesol do bezpečia zraneného belocha. Na proteste v Londýne sa vtedy strhla potýčka, keď sa k pokojnej demonštrácii priplietli priaznivci pravicového extrémizmu.

debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #rozhovor #manželka #rasizmus

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....