Trpko vybojovaná rodinná pohoda! Bývalý kráľ Albert II. sa stretol s nemanželskou dcérou

Už 52-ročná Delphine začiatkom októbra vyhrala trpký sedemročný právny boj o uznanie za princeznú.

29.10.2020 00:00
belgický kráľ Foto:
Bývalá belgická kráľovná Paola, kráľ Albert II. a jeho nemanželská dcéra princezná Delphine de Saxe-Cobourg.
debata (2)

Po rokoch popierania otcovstva sa bývalý belgický kráľ Albert II. prvýkrát stretol s nemanželskou dcérou Delphine de Saxe-Cobourg. Stretnutie, na ktorom sa zúčastnila aj Albertova manželka, bývalá kráľovná Paola, sa uskutočnilo v nedeľu na zámku Belvédére, v oficiálnom sídle kráľovského páru neďaleko Bruselu.

V spoločnom vyhlásení všetkých troch sa uvádza, že „nadišiel začiatok novej kapitoly plnej emócií, duševného pokoja, porozumenia a nádeje“, pričom Albert dodal, že „každý dokázal pokojne a s empatiou vyjadriť svoje pocity a vlastné skúsenosti“.

Už 52-ročná Delphine začiatkom októbra vyhrala trpký sedemročný právny boj o uznanie za princeznú. Odvolací súd v Bruseli rozhodol, že má nárok na rovnaké práva a kráľovské tituly ako ďalšie tri deti jej otca. Verdikt súdu prišiel po testoch DNA, ktoré preukázali, že Delphine je skutočne dcérou Alberta (86), ktorý v roku 2013 abdikoval a uvoľnil miesto na tróne synovi Filipovi.

Albert, ktorý bol korunovaný za kráľa v roku 1993, popieral otcovstvo viac ako desať rokov, ale vlani sa podrobil testu po tom, ako mu súd pohrozil finančnou pokutou. Po pozitívnom výsledku v januári tohto roka s nechuťou priznal, že je jej otcom.

Fámy o dieťati sa po prvý raz objavili v roku 1999 v neauto­rizovanej biografii o bývalej kráľovnej Paole. Delphine de Saxe-Cobourg sa narodila počas 18-ročného mimomanželského vzťahu (1966–1984) medzi kráľom Albertom a jej matkou – aristokratkou Sibylle de Selys Longchamps.

„Po nepokojoch, ranách a utrpení je čas na odpustenie a zmierenie. Spoločne sme sa rozhodli ísť touto novou cestou. Bude to vyžadovať trpezlivosť a úsilie, ale sme odhodlaní,“ povedala Delphine, ktorá tvrdí, že od kráľovského paláca nič nechce a chcela akurát poznať svoju pravú identitu. Pred dvomi týždňami sa prvýkrát stretla aj so súčasným panovníkom a nevlastným bratom Filipom a jeho manželkou – kráľovnou Mathilde, čo všetky strany označili ako „milé rodinné stretnutie“.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Belgicko #kráľ Albert II.

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...