Princezná Sofia zabudla na pravidlá! Vyrobila faux pas priamo pred kamerami

Aj členovia kráľovských rodín si už začínajú plniť svoje povinnosti na verejnosti.

30.10.2020 00:00
Carl Philip Foto: ,
Princ Carl Philip a jeho manželka, princezná Sofia na archívnej snímke.
debata

Pre švédsku princeznú Sofiu a princa Carla Philipa priniesol tento týždeň ich prvé vystúpenie po niekoľkých týždňoch. Neprebehlo však tak, ako si manželský pár predstavoval.

Carl Philip a Sofia sa ukázali bok po boku v centrálnej nemocnici v provincii Värmland. Pred klinikou na dvojnásobných rodičov čakalo niekoľko zástupcov médií, nemocnice aj miestnej samosprávy. Princeznej sa podarilo menšie „faux pas“, ktoré nezostalo bez povšimnutia, informujú švédske médiá.

Princezná Sofia a princ Carl Philip počas... Foto: kungahuset.se
sofia Princezná Sofia a princ Carl Philip počas návštevy nemocnice v provincii Värmland.

Akonáhle vystúpili obaja členovia kráľovskej rodiny pred nemocnicou z auta, stretli sa s guvernérom Georgon Andrenom a jeho manželkou. Princezná Sofia začala mávať rukou ľuďom, ktorí ju vítali z okien nemocnice, pritom však podišla veľmi blízko ku guvernérovi. Ten ju musel následne rázne upozorniť, aby dodržiavala odstup – princezná okamžite „zaradila“ spiatočku a prešla na opačnú stranu k manželovi, princovi Carlovi Philipovi. Aj takéto faux pas sa prihodí v dnešnej dobe, kedy sa stále dôraznejšie opakuje zásada 2-metrových rozostupov.

Sledovaný švédsky pár sa zosobášil v júni 2015, Sofii po svadbe udelili titul princezná a tiež vojvodkyňa z Värmlandu. Dvojica už vychováva dvoch synov – Alexandra, ktorý prišiel na svet v roku 2016 a Gabriela – ten sa narodil o rok neskôr.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princezná Sofia #princ Carl Philip

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...