Vo voľbách hlasoval aj Kanye West. Volil človeka, ktorému dôveruje - sám seba

V amerických prezidentských voľbách hlasoval aj raper Kanye West, ktorý sám kandiduje na šéfa Bieleho domu. Na twitteri napísal, že dal hlas niekomu, komu plne dôveruje: sám sebe.

04.11.2020 08:25
Election 2020 Kanye West Foto: ,
Raper Kanye West na prvom stretnutí s potenciálnymi voličmi v rámci jeho kampane na prezidenta USA.
debata

West oznámil svoju kandidatúru na prezidenta tento rok v júli, jeho šance na zvolenie sú ale prakticky nulové.

„Dnes prvýkrát v živote hlasujem pre prezidenta Spojených štátov a hlas dávam niekomu, komu plne dôverujem … sebe,“ napísal rapper na Twitteri. Neskôr zverejnil fotografiu s volebným lístkom, ktorý odovzdal v meste Cody vo Wyomingu.

Štyridsaťtriročný West sa označil za kandidáta na prezidenta 4. júla a následne uviedol, že do novembrových volieb ide s cieľom zvíťaziť. Uviedol tiež, že bude kandidovať za „Narodeninovú stranu“, „pretože až vyhrám, bude každý oslavovať narodeniny“. Na konci júla rapper usporiadal aj predvolebný míting.

Westova manželka Kim Kardashian neskôr pripomenula, že jej muž trpí bipolárnou poruchou. O Westovej chorobe hovorila už skôr a vtedy povedala, že neberie žiadne lieky z obavy, že by mohli ovplyvniť jeho tvorivé schopnosti.

Podľa agentúry Reuters sa West nechal zapísať na volebné lístky len v niekoľkých amerických štátoch. Nie sú medzi nimi pritom štáty označované za kľúčové pre víťazstvo v prezidentskom súboji, napríklad Florida, Pensylvánia či Michigan.

West za svoju kampaň minul niekoľko miliónov dolárov. Väčšina peňazí pochádzala z pôžičky vo výške 6,7 milióna dolárov (153 miliónov Sk), ktorú dal sám sebe, uviedla agentúra Reuters. Vo svojej kampani kládol West dôraz na náboženstvo a rodinné hodnoty.

Do ohlásenie kandidatúry bol West považovaný za jedného z najväčších podporovateľov prezidenta Donalda Trumpa z radov amerických celebrít.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kanye West #prezidentské voľby #raper

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....