Princezná Caroline o svojej mame, Grace Kellyovej: Nemusíš chodiť do školy, povedala mi

Monacká princezná Caroline vyrastala ako dcéra kňažnej Grace a princa Rainiera III. s mnohými privilégiami.

04.11.2020 12:00
grace kelly, Rainier Foto:
Monacká kňažná Grace, pôvodne herečka Grace Kelly, na snímke s manželom - kniežaťom Rainierom.
debata

V aktuálnom rozhovore však opísala, že aj ona musela bojovať s predsudkami a diskrimináciou. V spoločnom rozhovore so svojou dcérou Charlotte Casiraghi (34) pre francúzsky časopis „Madame Figaro“ hovorila princezná Caroline (63) o svojom živote dcéry princa Rainiera III. a hollywoodskej legendy Grace Kellyovej v čase, keď bol feminizmus veľkým problémom. „Patrím ku generácii, pre ktorú bola táto téma ostrou diskusiou. Pamätám si, ako mi mama s dobrým úmyslom povedala: ‚Nemusíš chodiť do školy‘,“ spomína v rozhovore princezná Caroline.

Princezná Caroline počas Bálu ruží v Monaku. V... Foto: SITA/AP, Jean-Pierre Amet
Caroline Princezná Caroline počas Bálu ruží v Monaku. V kreácii Chanel Haute Couture.

Už počas štúdia jej status princeznej nepriniesol iba výhody, ako priznáva: „Pamätám si tiež univerzitného profesora, ktorý mi povedal s neuveriteľnou krutosťou: ‚Berieš miesto študentovi, ktorý si to zaslúži‘.“ Takže nie je prekvapením, keď princezná Caroline opísala, že ju vždy prenasledoval pocit, že musí konkurovať chlapcom. „Chcela som byť lepšia ako oni, či už v škole alebo v športe,“ priznáva 63-ročná princezná.

Ale aj pre túto generáciu mladých žien je feminizmus stále problémom, vníma to tak aj jej dcéra, Charlotte Casiraghi. „Byť ženou a chcieť prejaviť svoju jedinečnosť je stále boj, bez ohľadu na to, v akej pozícii sa nachádzate. Je to boj, nie vojna, ale je to neľahká vec,“ povedala Charlotte Casiraghi.

Princezná Caroline už pred časom v knihe s názvom „Albert II of Monaco, The Man and The Prince“, ktorú napísala Isabelle Rivere a vyšla pri príležitosti 60. narodenín princa Alberta prezradila, že priveľmi vrúcny vzťah s rodičmi nikdy nemala. Ani ona, ani jej dvaja súrodenci – princ Albert a princezná Stephanie. "Do štrnástich rokov sme s rodičmi bežne nejedli,“ opísala a dodala, že naozaj pevné puto ju spájalo skôr s jej pestúnkou, Maureen Woodovou. "Pre môjho brata a mňa bola práve Maureen tým najdôležitejším človekom v našich životoch.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princezná Caroline #Monako

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...