Pieseň Čerešne dostala novú podobu! Aj vďaka učiteľke Gitke z Nového života

Herečka Lucia Vráblicová, ktorú diváci môžu aktuálne vidieť v seriáli Nový život ako učiteľku Gitku, si "odskočila" od katedry.

05.11.2020 14:00
Lucia Vráblicová Foto:
Lucia Vráblicová v seriáli Nový život.
debata

Spojila sily so slovenskou a’capellovou skupinou Voising v piesni Jaroslava Filipa a Milana Lasicu Čerešne. Ona sama priznáva, že spievanie so skupinou Voising bolo pre ňu príjemné. „Pravdou je, že tento žáner u nás nie je až tak známy, ako by si zaslúžil. Pre mňa, keďže v pesničke spievam sólo, to bolo celkom ľahké, ale tie pravé acapella podklady tam robia speváci z Voising. Veľmi ich obdivujem, je to náročné, aj keď to vyzerá, že si len tak spievajú a vyzerá to veľmi jednoducho,“ opísala Vráblicová.

Herečka, ktorá si okrem Nového života zahrala aj vo filmoch ako Vojtech či Láska na vlásku, vysvetlila, prečo voľba padla práve na známu skladbu čerešne. „Čerešne pánov Filipa a Lasicu sú klasikou, ktorú si myslím, že si chce zaspievať každá herečka. Mňa sprevádzala od školských čias, odkedy som ju vždy mala vo svojom repertoári. Túto pieseň milujem. Dámy Hegerová a Zuzanka Kronerová ju zaspievali v pôvodných verziách úchvatne. Dúfam, že sa k nim aspoň na chvíľku priblížim,“ dodala 47-ročná seriálová učiteľka Gitka.

K tejto nezvyčajnej spolupráci umelci pripravili aj videoklip, ktorý natáčali v malebnom prostredí dedinky Starý Klíž. Pozrite si ho.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lucia Vráblicová

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...