Harry s Meghan spomínali na vojakov spolu. Odmietnutie rodiny prešli mlčaním

Spomínali skromne a po svojom. Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu, sa v nedeľu tiež rozhodli osláviť padlých hrdinov prvej svetovej vojny v rámci tradičného sviatku Remembrance Day.

09.11.2020 13:19
Britain Royals Foto: ,
Vojvodkyňa Meghan a jej manžel, princ Harry na archívnom zábere.
debata (1)

Dvojica sa objavila v nedeľu popoludní na cintoríne v Los Angeles, obaja mali na šatách pripnuté makové kvety (symbol spomienky) a priniesli maličké vence na počesť tých, ktorí slúžili v prvej veľkej vojne 20. storočia a padli v boji.

„Na pamiatku mužov, ktorí stratili svoje životy pri obrane ich rodnej krajiny,“ znie nápis na obelisku, ku ktorému vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu položili vence. Ako informovali americké médiá, Harry na svoj vlastný veniec pridal tiež venovanie „pre všetkých, ktorí slúžili a stále slúžia svojej krajine“.

Britská kráľovná Alžbeta II. sa počas...
Britská kráľovná Alžbeta II. na balkóne počas...
+4Princ Charles kladie veniec počas spomienkovej...

Ako v nedeľu informoval britský denník The Times, princ Harry chcel pôvodne poslať veniec k pomníku v centre Londýna, kde sa tradične koná spomienková slávnosť so zastúpením celej kráľovskej rodiny. Buckinghamský palác mu to vraj nedovolil, s odôvodnením, že sa v marci vzdal kráľovských povinností. Princ Harry bol pritom desať rokov aktívnym členom armády a slúžil v niekoľkých jednotkách.

V Londýne sa na tradičnej spomienke Remembrance Day zúčastnila kráľovná Alžbeta II., jej syn a dcéra, princ Charles a princezná Anne, rovnako ako vnuk, princ William s manželkou Kate, vojvodkyňou z Cambridge. Nechýbala ani Charlesova manželka Camila, vojvodkyňa z Cornwallu.

Vojvodkyňa Meghan, ani princ Harry nekomentovali rozhodnutie kráľovskej rodiny neprijať ich spomienkový veniec pre padlých vojakov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #spomienka #vojvodkyňa Meghan

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....