Olga Menzelová priznala, že Jiří Menzel sa pred smrťou nakazil covidom

Režisér Jiří Menzel, ktorý umrel vo vkeu 82 rokov v septembri, sa pred smrťou nakazil koronavírusom. Uviedla to jeho manželka Olga.

09.11.2020 11:06
Režisér a herec Jiří Menzel s manželkou Olgou. Foto:
Režisér a herec Jiří Menzel s manželkou Olgou.
debata (5)

český Blesk„Je to pravda, Jirko podľahol covidovému zápalu pľúc. Choroba sa u nej začala prejavovať tak, že dostal vysoké teploty, kašeľ a mal bolesti," citoval Olgu Menzelovú denník Blesk. Ako tiež uviedla, pre jeho stav posledné mesiace udržiavali doma bezpečnostné a hygienické opatrenia. Menzel sa pravdepodobne musel nakaziť od jedného z ošetrovateľov, ktorý ani netušil, že vírus v sebe má. Ona sama nakazená nebola a za manželom chodila v ochrannom obleku, okuliaroch a rukaviciach.

Menzelová upútala pozornosť českých médií už minulý týždeň, keď priznala, že okrem dvoch dcér je matkou 1,5-ročného syna Alberta. Jeho otcom je egyptológ Miroslav Bárta. Existenciu syna chcela Menzelová zverejniť v čase, keď Albert oslavoval jeden rok. V tom čase sa však zhoršil zdravotný stav jej manžela Jiřího a tak sa rozhodla ešte počkať.

Pre český Blesk sa Menzelová tiež rozrozprávala o vzťahu so zosnulým oscarovým režisérom. „Žili sme s Jirkom slobodný život. Vždy hovoril, že nás miluje a praje si ma mať s dievčatami nablízku, ale opakoval mi, že som slobodná. Počas rokov sa naáš vzťah posunul, pretože štyridsaťročný vekový rozdiel, ktorý medzi nami bol, definoval tým, že bude šťastný, ak budem šťastná ja,“ uviedla pre Blesk Menzelová.

So zosnulým manželom si údajne súkromne žili každý svoj život, no stále boli prepojení. Práve Menzel sa vraj veľmi tešil z jej tretieho tehotenstva a predpovedal, že sa narodí chlapec.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Jiří Menzel #Olga Menzelová

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....