Predná s Rózsom nahrali singel Horí dom: Nemohol prísť v lepších (horších) časoch

Speváčka Zdenka Rózsa Predná sa po dlhšej odmlke vracia na hudobnú scénu s novým singlom.

14.11.2020 10:00
Speváčka Zdenka Predná s dirigentom a... Foto:
Speváčka Zdenka Predná s dirigentom a hudobníkom Oskarom Rózsom, ktorý je jej manželom.
debata

Skladba Horí dom je druhá v poradí z pripravovaného albumu Keď priblížia sa nebesá. Hudbu k novinke zložila speváčka spolu s manželom Oskarom Rózsom, text napísala speváčka a dvojica raperov Karlo & Separ.

Podľa slov speváčky pieseň s ľahko provokačným textom reflektuje súčasnú dobu, ktorej menovateľom je neistota, strach a následná strata zdravého úsudku aj nádejí. Môže inšpirovať k rozhodnutiu nájsť odvahu postaviť sa tvárou v tvár svojmu osudu a nebyť len bezmocným tieňom, zneužitým silami zla, siahajúcimi na slobodu a život všetkých bytostí. Poukazuje na urgentnosť situácie, kedy väčšina populácie je v panike, keď doslova horí dom, v ktorom žijeme.

„Pieseň vznikla zhruba pred siedmimi rokmi ako spontánne kreatívne spojenie s mojím manželom, hudobným producentom a skladateľom Oskarom Rózsom. Náhodou zostáva, že sme singel dokončili práve v týchto dňoch, v situácii, kedy jeho obsah získava výnimočnú výpovednú hodnotu. V čase, kedy sa z metafory stáva smutná realita,“ uviedla pre médiá Predná.

„Rýchlosť internetovej komunikácie nám umožňuje kreatívnu komunikáciu bez obmedzenia geografických hraníc a pri nahrávaní bolo možné osloviť k spolupráci aj hostí zo zahraničia, gitary nahrával talentovaný americký gitarista Ronald Brian Clay z Bostonu. Finálny mastering realizovali Andres A. Mayo a dvojnásobný držiteľ Latin Grammy Awards Camilo Silva,“ doplnil Rózsa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdenka Predná #skladba #sebareflexia #doba

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...