Rok do 80-ky a ona vyzerá skvelo! Ktorá česká speváčka sa vám vybaví pri piesni Markétka?

Tmavé vlasy, očarujúci úsmev a nezameniteľný hlas, ktorý jej priniesol prezývku česká Lady soul. O ktorú speváčku ide?

13.11.2020 11:49
debata (1)

Ona naozaj nestarne! Česká speváčka Marie Rottrová stojí na pódiách už dlhé desaťročia. 13. novembra oslavuje 79 narodeniny, ale tie by jej veru hádal málokto. Typický úsmev charakterizuje sympatickú tmavovlásku rovnako ako jej nezameniteľný hlas, vďaka ktorému dostala prezývku česká Lady soul.

Spokojná môže byť nielen s kariérou, ale aj so svojím súkromným životom. Je babičkou dvoch vnukov, z ktorých sú už tínedžeri a takisto spokojnou manželkou. V roku 2016 sa totiž po tretí raz vydala, jej manželom sa stal a o 16 rokov mladší Milan Říha. Dvojica spolu pred svadbou žila jedenásť rokov. Prvý raz sa stretli v roku 2004, keď ich zoznámila jej textárka Jiřina Fikejzová. Dlhoročná kamarátka Rottrovej pred pár týždňami zomrela, Fikejzová sa dožila úctyhodného veku – 93 rokov. Podpísala sa pod texty Rottrovej hitov ako To mám tak ráda a Markétka. O zábery s manželom sa v lete podelila aj s fanúšikmi na Instagrame.

Marie Rottrová počas  bratislavského koncertu. Foto: Robert Hüttner, Pravda
Marie Rottrová Marie Rottrová počas bratislavského koncertu.

Rottrová bola v minulosti vydatá dvakrát. Prvým manželom bol Vlastimil Kučaj, s ktorým má synov Víta a Martina. Po druhý raz bola vydatá za Nemca Georga Burgersteina.

Marie Rottrová začínala s rockovou kapelou Samuel a soulovou skupinou Majestic. Po roku 1969 začala profesionálne vystupovať so skupinou Flamingo, od roku 1989 vystupuje sólovo alebo so skupinou Neřež.

Nahrala niekoľko desiatok albumov a k jej najväčším hitom patria piesne Ten vůz už jel, Lásko voníš deštěm, S tebou, Řeka lásky, Markétka, Večerem zhýčkaná alebo Zřejmě letos nikde nejsou kytky.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marie Rottrová

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...