Len som ležal a čakal, kým umriem, priznal o boji s depresiou slávny J Balvin

Patrí medzi najúspešnejších interpretov súčasnosti. Či už ako sólový umelec, alebo s hosťujúcimi hviezdami takého vysokého rangu ako Beyoncé alebo Rosalia. Napriek tomu bojuje J Balvin s vlastnými démonmi.

20.11.2020 14:51
debata
Reggaetonový spevák J Balvin vystúpil na... Foto: SITA/AP, Taimy Alvarez
Reggaetonový spevák J Balvin vystúpil na vyhlásení cien Latin Grammy Awards. Reggaetonový spevák J Balvin vystúpil na vyhlásení cien Latin Grammy Awards.

Reggeatonový spevák, rodák z Kolumbie, sa v rozhovore pre podcast speváčky Becky G vyznal zo svojich problémov s depresiou. Prezradil tiež, že v jeho živote bolo aj obdobie, keď už nechcel viac žiť.

„Plakal som bez nejakého jasného dôvodu. Nechcel som vstať z postele, nechcel som jesť, nechcel som v istých momentoch ani žiť,“ vyhlásil len 25-ročný Balvin. „Pamätám si, že som raz ležal v posteli bez pohnutia asi päť dní. A len som čakal, kým umriem. Nemal som odvahu urobiť to sám, jednoducho som len čakal,“ komentoval rodák z Medellínu.

Herečka a moderátorka Yalitza Aparicio na...
Prince Royce na červenom koberci.
+4Speváčka Karol G.

„Prídete o všetku nádej, zdá sa vám, že vám nepatrí vaše telo. Všade, kam prídete, sa cítite divne. Nepatrične,“ opísal svoje vlastné skúsenosti Balvin. Autor hitov ako Mi Gente či najnovšie Un Dia (kolaborácia s Dua Lipa) však tiež uviedol, že psychickými problémami trpel od detstva. Bojovať musel s úzkosťou, ale aj depresiou.

„Nechcel som vyhľadať pomoc, bál som sa, že ma budú mať za blázna,“ vysvetlil v podcaste svojej kolegyni. To sa však zmenilo a dnes svoj psychický stav má pod kontrolou. Aj s pomocou odbornej pomoci. J Balvin vyzval všetkých poslucháčov a svojich fanúšikov, aby podobné problémy nepodceňovali a aby neprepadali príliš ilúzii sociálnych sietí.

„Ak prechádzate ťažkým obdobím, trpíte úzkosťou alebo depresiou, nechoďte na Instagram,“ uviedol Balvin, ktorý zároveň vyzval mladých fanúšikov, aby sa nebáli byť tým, kým sú, či už je reč o sexuálnej orientácii, náboženskom vyznaní či viere a svetonázore.

J Balvin bol aj jedným z účinkujúcich na štvrtkovom zázname Latin Grammy Awards, galériu z neho si môžete pozrieť vyššie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #depresia #priznanie #J Balvin

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...