Goldie Hawn má 75! Veselú blondínku s veľkými očami v Hollywoode neprehliadli

Svojím komediálnym talentom rozosmieva Goldie Hawn divákov od konca 60-tych rokov.

21.11.2020 00:00
debata

Slávna hollywoodska hviezda dostala do vienka tanečný talent, práve ten u nej dominoval v útlom veku. Ako desaťročná tancovala v Luskáčikovi, o šesť rokov neskôr debutovala vo veľkom parte tragickej hrdinky v balete Rómeo a Júlia. Usmiata blondínka však cítila, že viac ako na tanečné pódium ju to ťahá k filmu. Debutovala v sitkome Dobré ráno, svet (1968).

Goldie Hawn na zábere zo 70-tych rokov. Foto: Profimedia
Goldie Hawn Goldie Hawn na zábere zo 70-tych rokov.

Jej komediálny talent zarezonoval a už o rok neskôr, presne v roku 1969, sa herečka objavila vo filme Kaktusový kvet po boku legendárneho Waltera Matthaua a Ingrid Bergmanovej. Za vedľajšiu rolu získala Zlatý glóbus aj sošku Oscara.

Goldie Hawn, Kate Hudson a Kurt Russell v roku... Foto: SITA/AP, Matt Sayles
kate hudson Goldie Hawn, Kate Hudson a Kurt Russell v roku 2014.

Po tomto triumfe sa rodáčka z Washingtonu, v ktorej tele koluje krv maďarských a nemeckých židovských predkov, vrhala z jednej komédie do druhej. "Som šťastná, ak dokážem ľudí rozosmievať a snažím sa o to neustále. Verím, že ľudia sa potrebujú smiať,“ vyhlásila s odstupom na margo filmovej kariéry, ktorá priniesla filmy ako Šampón, Vojačka Benjaminová, Vták na drôte či Smrť jej pristane.

Popri zbesilom pracovnom tempe a slušnom výpočte filmových titulov však Hawn zvládla aj rolu matky a manželky. Hoci dve manželstvá jej skrachovali. Pre svoje dve deti, syna Olivera a dcéru Kate napokon našla skvelého otca a sebe partnera. S hercom Kurtom Russellom, s ktorým tvorí pár dodnes, sa zblížila v roku 1983. O tri roky sa im narodil aj syn Wyatt. „Je nesmierne ťažké nájsť muža, ktorý bude ľúbiť vaše deti tak silno, ako ich milujete vy. Mne sa to podarilo,“ povedala v jednom z rozhovorov o svojom partnerovi.

V roku 2017 prišla k našim rakúskym susedom, objavila sa ako hviezda na slávnom Opernballe vo Viedni, kde počas večera sprevádzala rakúskeho staviteľa Richarda Lugnera, hostiteľa plesu. Pomerne často sa objavuje aj na červených kobercoch prestížnych podujatí – spevádza ju jej dcéra, herečka Kate Hudson, ale často jej robí spoločnosť aj jej dlhoročná kamarátka, o 12-rokov mladšia herečka Melanie Griffith. A takisto jej životný partner, herec Kurt Russell.

Melanie Griffith a Goldie Hawn na gala podujatí... Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Melanie Griffith a Goldie Hawn Melanie Griffith a Goldie Hawn na gala podujatí "Make Equality Reality" v Beverly Hills.

S ním Hawn žije vyše 35 rokov, no nikdy sa nerozhodli pre svadbu. Na túto tému dostáva počas života mnoho otázok. Reportér portálu TMZ.com sa jej napríklad opýtal, ak si už nevzala svojho životného partnera Kurta Russella v reálnom živote, akú z jeho postáv vo filmoch by si vybrala za manžela a povedala jej svoje áno.

Goldie Hawn na zábere zo 70-tych rokov.
Goldie Hawn, Kate Hudson a Kurt Russell v roku...
+6Melanie Griffith a Goldie Hawn na gala podujatí...

„Asi Deana Proffitta z filmu Cez palubu,“ vyhlásila herečka. Práve v tomto filme si s Russellom spolu zahrali. "Páčilo sa mi, že má rád svoje deti, rodinu. To mi je sympatické,“ uviedla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #Goldie Hawn

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...