Londýnsky súd odmietol odvolanie Johnnyho Deppa v kauze domáceho násilia

Britský vrchný súd odmietol možnosť odvolania pre amerického herca Johnnyho Deppa, ktorý začiatkom mesiaca prehral spor s bulvárnym denníkom The Sun týkajúci sa jeho označenia za domáceho násilníka. Informoval o tom server BBC.

26.11.2020 15:45
Herec Johnny Depp odchádzal zo súdu v Londýne... Foto: ,
Herec Johnny Depp odchádzal zo súdu v Londýne na archívnom zábere.
debata

Sudca oznámil, že odvolanie nemá „dostatočnú šancu na úspech“, hercovi právnici sa ale môžu obrátiť ešte na odvolací súd. Vrchný súd tiež nariadil, aby Depp uhradil prvú časť nákladov na právne zastupovanie protistrane. Vydavateľstvo News Group Newspapers, do ktorého portfólia denník The Sun patrí, má dostať vyplatené celkovo 630 000 libier.

Hollywoodsky herec, známy napríklad z filmov Piráti z Karibiku či Nožnicovoruký Edward, žaloval vydavateľstvo aj šéfredaktora denníka The Sun Dana Woottona. Nepáčil sa mu článok z apríla 2018, v ktorom sa píše, že herec bil svoju bývalú manželku Amber Heardovú. Depp podal žalobu kvôli ohováraniu.

Sudca vo svojom verdikte ale uviedol, že tvrdenie zverejnené v článku sú „vo svojej podstate pravdivé“. Podľa neho sa preukázalo, že väčšina spomínaných útokov Deppa na jeho vtedajšiu manželku sa skutočne odohralo a že Heard mala dôvod obávať sa o svoj život.

Hoci sudca teraz Deppovým právnikom uprel možnosť podať odvolanie, zároveň im pripomenul, že sa proti verdiktu môžu odvolať až do 7. decembra na odvolacom súde.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #Johnny Depp #odvolanie

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...