Miro Jaroš sa vracia ako spevák pre dospelých! Má v tom prsty aj Jana Kirschner

Spevák Miro Jaroš predstavuje v týchto dňoch nový singel Hora. Hoci si väčšinu svojich piesní komponuje a píše sám, v tomto prípade urobil výnimku.

27.11.2020 13:51
Spevák Miro Jaroš. Foto:
Spevák Miro Jaroš.
debata

Na novinke spolupracoval s Janou Kirschner. Skladba vychádza v sprievode videoklipu, v ktorom si hlavnú úlohu zahrala slovenská príroda, konkrétne miesta, kde sa Miro narodil a vyrastal.

„Čím som starší, tým viac ma vyrušuje ruch mesta. Vtedy myslím na našu horu v Tepličke nad Váhom, kde som mal svoj svet, svoje útočisko, svoj strom a lúky. Celá pesnička je o tom a pripomína mi domov. Veľmi mi ten pokoj chýba,“ uviedol Jaroš k novému singlu. Hudbu skomponoval spoločne s Randym Gnepom a Braňom Kociovom.

„Bondovku, ako ju medzi nami nazývame, z nej potom urobil Adrián Harvan, ktorý do nej napísal party pre orchester,“ poznamenal k piesni, o ktorej text sa postarala Jana Kirschner. Jaroš prezradil, že pôvodne napísal k pesničke päť textov, no ani s jedným nebol úplne spokojný. „Janke som poslal demo na vypočutie. Čo sa mi páčilo bolo, že tam spievam Hora, vysoká hora to v piesni napokon aj ostalo. Janka mi napísala, že sa jej pesnička páči a skúsi to dokreovať. O týždeň mi poslala naspievané demo a dotklo sa mi srdca.“

Pesnička Hora si Janu Kirschner našla v čase najtvrdších opatrení v Británii. „Bola to pekná skúsenosť, vykročiť niekam inam, a vrátiť sa v myšlienkach na chvíľu domov. Miro je v tom, čo robí, úprimný a odhodlaný, a to je motiváciou pre mnohých ľudí v jeho okolí. Som rada, že ide za svojimi snami a som šťastná, že ma oslovil a mohla som byť ich súčasťou,“ komentovala spoluprácu speváčka.

„Páči sa mi byť skutočný. Aj album ide viac po textoch než po snahe ohúriť trendovým zvukom. Tak sa mi to páči, taký je v poslednej dobe môj život,“ poznamenal Jaroš. Na záver roka poteší svojich fanúšikov aj novým štúdiovým albumom, oficiálne vychádza v piatok 27. novembra pod názvom Milujem život svoj. Albumová šestka prináša 14 skladieb, ktoré vznikali s prestávkami od roku 2015. Piesne majú byť silné a otvorené výpovede. Ako Miro hovorí, jeho nový album je odrazom výrazného vnútorného vývoja, ktorý sa v ňom odohral za posledné roky.

debata chyba
Viac na túto tému: #album #Jana Kirschner #Miro Jaroš

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...