Pandémia ho neprekvapila! Jude Law priznal, že vedci ho varovali pred rokmi

Už niekoľko mesiacov sa takmer všetko krúti okolo pandémie koronavírusu. Britský herec Jude Law však priznal, že bola "neodvrátiteľná". Uviedol to v rozhovore pre magazín GQ.

28.11.2020 10:40
debata
Herec Jude Law na premiére novinky The Rhythm... Foto: SITA/AP, Greg Allen
Herec Jude Law na premiére novinky The Rhythm Section v New Yorku. Herec Jude Law na premiére novinky The Rhythm Section v New Yorku.

Hrdina filmov ako Talentovaný pán Ripley či projektu Mladý pápež sa v interview pre pánsky magazín vyznal zo svojich spomienok pri nakrúcaní filmu Nákaza s režisérom Stevenom Soderberghom. Celý štáb vtedy pracoval aj s tímom vedcov, aby zachytenie šírenia vírusu vo filme pôsobilo čo najreálnejšie.

„Absolútne to dávalo zmysel, že sa niečo podobné udeje,“ vyhlásil Law. „Výnimoční vedci, ktorí boli na pľaci s nami a spolupracovali so scenáristom Scottom Z. Burnsom a režisérom Stevenom Soderberghom, boli veľmi vzdelaní jednotlivci, ktorí vedeli, čo môžeme očakávať,“ komentoval ďalej Law. „Už vtedy nám povedali, že niečo takéto sa stane. Takže nebolo otázkou, či, ale najmä kedy,“ pokračoval britský herec.

Lawa vraj prvé správy o šírení vírusu z Číny vôbec neprekvapili. „Áno, zazvonil mi môj vnútorný alarm. Hovoril som si, tak a je to tu. Skutočne som nebol veľmi prekvapený,“ uviedol ešte herec, ktorý si vo filme Nákaza zahral postavu Alana Krumwieda, aktivistu a blogera, ktorý vyvolá vo svete zasiahnutom pandémiou novú epidémiu – epidémiu paronoje a konšpirácií medzi bežnými ľuďmi.

Lawa môžu diváci momentálne vidieť v seriáli Tretí deň na obrazovkách HBO a budúci rok by sa mal objaviť v dvoch veľkých projektoch – pokračovaniach filmov Spy a Sherlock Holmes. Aj vzhľadom na situáciu okolo pandémie však nie je isté, či budú filmy uvedené do kín v pôvodne avizovaných termínoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jude Law #prekvapenie #nákaza #koronavírus #pandémie

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...