Pred 10-timi rokmi mladík ochrnul v šou Wetten, dass…? Mal som počúvať vnútorný hlas, priznal

V roku 2010, 4. decembra, sa stala v známej súťažnej šou Wetten, dass…? (Stavme sa, že...) hrozivá nehoda.

01.12.2020 00:00
debata (1)

Súťažiaci, ktorý sa snažil na pružinách preskočiť autá, zostal po svojom neúspešnom pokuse bezvládne ležať na zemi.

Thomas Gottschalk  a Michelle Hunziker po... Foto: SITA/AP, Ralph Orlowski
samule koch Thomas Gottschalk a Michelle Hunziker po nehode Samuela Kocha na pódiu šou "Wetten Dass".

Išlo o športového gymnastu a príležitostného kaskadéra Samuela Kocha, ktorý mal v čase účinkovania v šou 23 rokov. Počas salta ponad auto, ktoré šoféroval jeho otec, zasiahol Samuel prilbou strechu vozidla a zrútil sa na zem, pričom si spôsobil vážne zranenie krčnej chrbtice. Mladík zostal pripútaný na invalidný vozík.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Samuel Koch (@einsamuelkoch)

Pre magazín Gala sa mladík 10 rokov po nehode vrátil k osudnému okamihu, ktorý navždy zmenil jeho život. „Nebol to práve najlepší deň môjho života,“ opísal v rozhovore a pokračoval: „Ale keďže som mohol byť po tejto štvornásobnej zlomenine v oblasti krku mŕtvy, moje prežitie sa dá považovať aj za akési druhé narodeniny.“

Priznal, že v spomínanej šou, ktorú roky moderoval Thomas Gottschalk, sa nechcel ani objaviť, prikývol až na niekoľké pozvanie: „Nemal som z toho dobrý pocit,“ opísal a pokračoval: „Ale povedal som si, že s tým honorárom za účinkovanie v šou si zaplatím celý zvyšok štúdia. Napokon, takýchto skokov som absolvoval stovky, ak nie tisíce.“ Takéto televízne vystúpenia podľa neho tréneri športovej gymnastiky nevítajú. Napriek tomu si Samuel myslel, že publicita by mu ako začínajúcemu hercovi mohla pomôcť. "Dnes si myslím, že som mal viac dať na svoj vnútorný pocit,“ zhrnul 33-ročný mladík.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Samuel Koch (@einsamuelkoch)

Koch sa venuje herectvu a v tomto smere má jedno veľké želanie: „Najlepšie by bolo, keby si ľudia moju tvár vybavili s dobrým hereckým výkonom a nie s invalidným vozíkom. Páčilo by sa mi, keby ľudia videli, čo som urobil dobre a nielen jednu vec, ktorú som pokazil. Na tom tvrdo pracujem.“

Samuel Koch aj po nešťastí našiel šťastie v súkromnom živote. V roku 2016 sa oženil s hereckou kolegyňou Sarah Elenaou Timpe.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Thomas Gottschalk #Wetten #dass…? #Samuel Koch

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...