Elton John: Testovanie na HIV je základom snahy ukončiť šírenie tohto vírusu

Elton John sa pripojil k popredným britským charitatívnym skupinám bojujúcim proti HIV/AIDS vo výzve za širšie testovanie na vírus HIV s cieľom zastaviť v Anglicku jeho šírenie počas nasledujúceho desaťročia.

01.12.2020 13:00
Elton John Foto: ,
Spevák Elton John.
debata

Výzva bola zverejnená v čase, keď panujú obavy, že boj proti pandémii Covidu-19 narušil prístup k testom a liekom na HIV/AIDS, napísala agentúra Reuters.

Pri príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS Prvá anglická komisia pre HIV, ktorú zriadila Nadácia Terrenca Higginsa (THT), Národná nadácia boja proti AIDS (NAT) a Nadácia Eltona Johna pre boj proti AIDS zverejní 20 odporúčaní, ako do roku 2030 zabrániť novým prípadom nákazy vírusom HIV, ktorý chorobu AIDS spôsobuje.

Nadácie vyzývajú k tomu, aby sa test na HIV stal bežnou praktikou u pacientov, ktorí sa registrujú u nového lekára, podstupujú pravidelné testy sterom alebo ktorí sú prijatí na oddelenie pohotovosti nemocníc. Na základe odporúčaní charitatívnych skupín by mali byť testy na HIV dostupné v lekárňach v oblastiach s vysokým výskytom HIV.

„Jednou z vecí, ktoré sme sa tento rok naučili, je dôležitosť testovania – testovanie na HIV je základom snahy ukončiť šírenie tohto vírusu v Anglicku,“ povedal Elton John, ktorého charitatívna organizácia získala takmer pol miliardy dolárov na boj proti HIV/AIDS. Na svete je aktuálne nakazených vírusom HIV viac ako 38 miliónov ľudí a pandémia AIDS si od svojho začiatku v 80. rokoch 20. storočia vyžiadala asi 33 miliónov obetí. V Británii aktuálne žije zhruba 100 000 HIV-pozitívnych obyvateľov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Elton John #testovanie #HIV

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....