Herečka z Juno či Umbrella Academy je trans: Volajte ma on, som Elliot Page!

Herečka Ellen Page, ktorú mnohí diváci poznajú z filmov ako Juno, Inception či seriálu Umbrella Academy, sa v utorok oficiálne prihlásila k mužskej rodovej identite a vystúpila ako transgender osoba.

02.12.2020 06:52
Ellen Page Foto: ,
Herečka Ellen Page na archívnom zábere z premiéry filmu X-Men: Budúca minulosť. Dnes je z nej on - herec a filmový producent Elliot Page.
debata (32)

Tridsaťtriročná hollywoodska celebrita sa v utorok prihovorila na Twitteri svojim sledovateľom. Žiada všetkých, aby bola označovaná ako „on“ a zmenila si meno na Elliot Page. „Ahojte priatelia, chcem sa s vami podeliť o to, že som trans, moje zámená sú on/oni a moje meno je Elliot,“ napísal Elliot Page.

„Mám šťastie, že to píšem. V tejto pozícii. Že som dorazil až na toto miesto v mojom živote,“ pokračoval Elliot Page. „Cítim obrovskú vďačnosť za neuveriteľných ľudí, ktorí ma na tejto ceste podporili. Toľko ľudí v trans komunite ma nekonečne inšpirovalo. Ďakujem za vašu odvahu, štedrosť a nepretržitú prácu na tom, aby sa tento svet stal inkluzívnejším a súcitnejším miestom. Osobne ponúknem všetku možnú podporu a budem sa naďalej usilovať o láskyplnejšiu a rovnocennejšiu spoločnosť,“ komentoval tiež Page, ktorý sa pred časom, ešte ako žena, priznal k homosexuálnej orientácii.

Page sa vyjadril aj k tejto téme. „Milujem, že som trans. A mám na sebe rád aj to, že som gay. Čím viac som spokojný a vyrovnaný s tým, kto som, tým viac môžem snívať, moje srdce rastie a ja prekvitám. Všetkým trans ľuďom, ktorí sa musia vyrovnávať s obťažovaním, zneužívaním, hrozbami násilia, ale aj sebanenávisťou, chcem odkázať: Vidím vás, milujem vás a urobím všetko preto, aby som zmenil svet k lepšiemu.“

Zmenu mena a ohlásenú zmenu identity zo ženskej na mužskú už zaznamenal aj portál Wikipedia či filmový portál IMDB.com. Vo filmovom priemysle nie je jedinou známou osobnosťou, ktorá prijala rodovú identitu opačného pohlavia. Známe režisérske duo bratov Wachovských, ktorí sú podpísaní napríklad pod hitom Matrix, sa postupne rozhodli prijať ženskú identitu a pristúpili aj k vizuálnej zmene. Dnes je z nich Lilly a Lana Wachovski.

© Autorské práva vyhradené

32 debata chyba
Viac na túto tému: #Ellen Page #transrodové osoby #zmena identity

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...