Sylvie Meis spomína na obdobie, kedy prišla o vlasy: Rakovina sa nedá s ničím iným porovnať

Holandská kráska Sylvie Meis momentálne žije spokojný život v čerstvom manželstve. V minulosti si však aj ona prešla ťažkou skúškou.

05.12.2020 13:30
Sylvie Meis Foto:
Moderátorka a modelka Sylvie Meis.
debata

Z fotografií na Instagrame sa usmieva dokonalá 40-nička, ktorá má tisíce obdivovateľov. Pred rokmi si však aj ona prešla náročným životným obdobím, kedy jej diagnostikovali rakovinu prsníka. Bolo to v roku 2009. 42-ročná modelka a moderátorka, ktorá sa roky divákom prihovárala ako tvár nemeckej verzie šou Let's Dance, o boji s chorobou prehovorila aktuálne v podcaste Glossip.

„Je to už takmer dvanásť rokov, ale neprejde deň, aby som nemyslela na to, čo som vtedy zažila,“ hovorí Sylvie Meis o svojej diagnóze. Nádor jej chirurgicky odstránili, nasledovala 6-mesačná chemoterapia aj hormonálna liečba. "Ako žena to musíte všetko prekonať. Strata vlasov vás, samozrejme, robí neistou. Keď sa ráno pozriete do zrkadla a nemáte vlasy. A stratíte nielen svoje vlasy, nemáte ani obočie či mihalnice.“

Sylvie Meis (vpravo) v roku 2010, kedy nosila... Foto: Profimedia
Sylvie Meis Sylvie Meis (vpravo) v roku 2010, kedy nosila krátke vlasy potom, čo podstúpila chemoterapiu.

Podľa jej slov prežila kvôli rakovine najťažší rok svojho života. „Bol to najintenzívnejší rok môjho života, nič sa nedá porovnať s tým, keď ochoriete na rakovinu a podstupujete chemoterapiu, hormonálnu terapiu. Naozaj to nemôžem s ničím iným porovnať,“ dodala slávna blondínka.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sylvie Meis (@sylviemeis)

Istý čas po zdolaní rakoviny chodila s krátkymi vlasmi. „Aj keď mi ľudia hovorili, že mi to pristane, ja som v duši nosila iný pocit – že som si to nevybrala. Nemala som vlasy, lebo mi vypadali.“ V tom čase sa predviedla aj ako súťažiaca v šou Let's Dance. „Začínala som trénovať s parochňou, ale bolo mi v nej teplo. Preto som sa rozhodla, že ju nebudem nosiť. Podporoval ma aj môj vtedajší manžel, ktorý mi opakoval, ako sa mu páčim s krátkym účesom. Ako mi vlasy rástli, ako žena som bola čoraz viac sebavedomejšia a krok za krokom som naberala stratenú istotu po chorobe.“

V roku 2005 povedala Meis „áno“ slávnemu holandskému futbalistovi Rafaelovi Van Der Vaartovi. Z ich manželstva pochádza syn Damian (14). Sledované manželstvo sa rozpadlo aj pre neveru blondínky, ku ktorej sa neskôr verejne priznala. Pár sa rozviedol v roku 2013. V lete 2020 sa vydala po druhý raz.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina prsníka #Sylvie Meis

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...