Rita Ora pobúrila Britániu žúrom v čase lockdownu, jej mama kritizuje ľudí

Hviezdna speváčka Rita Ora dvakrát porušila nariadenia súvisiace s pandémiou covid-19. Jej mama sa pritom len nedávno pohoršovala nad situáciou vo Veľkej Británii.

08.12.2020 11:42
debata
Speváčka Rita Ora na archívnom zábere. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Speváčka Rita Ora tiež zavítala na iHeartRadio Music Awards. Speváčka Rita Ora na archívnom zábere.

Päťdesiatšesťročná psychiatrička Vera Ora, ktorá má s dcérou veľmi blízky vzťah, zdieľala na svojom instagramovom profile zábery z londýnskej Regent Street. Tá sa počas uplynulého víkendu zaplnila tisíckami ľudí, ktorí sa vybrali na vianočné nákupy po uvoľnení protipandemických opatrení. „Tomuto fakt neverím, to ten vírus odrazu zmizol preč,“ napísala Vera Ora k fotografii.

Britská tlač jej síce dáva za pravdu. Všíma si však, samozrejme, aj pochybenie jej dcéry. Čerstvá tridsiatnička Ora totiž porušila hneď dvakrát nariadenia, ktoré platia na britských ostrovoch. Najprv odletela na súkromný koncert do Egypta. Po návrate mala zostať v dvojtýždňovej karanténe, no toto nariadenie nerešpektovala. Naopak, ešte usporiadala tajnú narodeninovú párty s množstvom celebritných priateľov. Len pár dní pred oslavou pritom tvrdila pre zástupcov médií, že plánuje veľmi súkromnú rodinnú oslavu svojho jubilea.

zväčšiť Nakupujúci na Regent Street v Londýne v sobotu... Foto: SITA/AP, Yui Mok
Nakupujúci na Regent Street v Londýne v sobotu 5. decembra. Nakupujúci na Regent Street v Londýne v sobotu 5. decembra.

„Nedávno som odletela do Egypta, aby som vystúpila na firemnej akcii pre súkromnú spoločnosť, kde moja cestovná skupina postupovala podľa protokolu a pri vstupe predložila negatívne testy na covid, ako to požadujú egyptské úrady. Po návrate do Británie som mala nasledovať vládne rady a izolovať sa na požadované obdobie. Ako viete, neriadila som sa vládnymi radami a znovu sa bezvýhradne ospravedlňujem,“ uviedla vo vyhlásení Ora po tom, čo sa prevalilo, že usporiadala narodeninový žúr.

„Aj keď si uvedomujem, že ospravedlňujúce sa slová popovej hviezdy nemusia mať veľkú váhu, zvlášť od takej, ktorá porušila pravidlá ako ja, uvedomujem si, že niektorí by sa mohli snažiť nasledovať môj príklad. Moja správa pre nich je jednoduchá: prosím, nerobte to! Vina a hanba, ktoré som si tento týždeň odniesla za svoju chybu, za to nestoja,“ uviedla ešte minulý týždeň Ora.

Speváčka dokonca za párty, na ktorej sa zúčastnila asi tridsiatka hostí, zaplatila pokutu 10-tisíc libier. Napriek tomu pokračovala kritika na jej adresu, keď niektorí Briti na internete podotkli, že takáto pokuta má ledva hodnotu jej mesačného vreckového.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #narodeniny #Rita Ora #mama #pandémia #koronavírus

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...