Tak toto asi nečakal! Tom Hanks kraľoval vyhľadávaniu na Google. Kto ďalší?

Niet pochýb o tom, že herec Tom Hanks je dobre známa osobnosť filmovej brandže. V zozname vyhľadávaných hviezd na internete však nikdy netrhal rekordy. Až do roku 2020.

13.12.2020 00:00
debata
Herec Tom Hanks na promozábere k novému filmu... Foto: SITA/AP, Matt Licari
Herec Tom Hanks na promozábere k novému filmu Greyhound. Herec Tom Hanks na promozábere k novému filmu Greyhound.

Áno, je to práve dvojnásobný držiteľ Oscara, kto sa stal v uplynulom roku najvyhľadávanejšou osobnosťou svetového šoubiznisu na serveri Google. Dôvod je však celkom prozaický a neunikol asi ani slovenskému čitateľovi.

Hanks a jeho manželka Rita Wilson patrili medzi prvé celebrity, ktoré sa nakazili vírusom covid-19 a svoje infikovanie potvrdili začiatkom marca tohto roka. To na niekoľko týždňov urobilo z Hanksa a jeho polovičky vyhľadávaný „výraz“ na Google a prinieslo hercovi pomyselné prvenstvo medzi zástupcami šoubiznisu.

Hneď za Tomom Hanksom skončila kolumbijská speváčka Shakira, ktorej sa podarilo vyvolať pozornosť najmä februárovým vystúpením v polčase zápasu Super Bowl. Hoci Shakira spievala na tomto minikoncerte aj so speváčkou Jennifer Lopezovou, bola to práve ona, kto zaujal užívateľov internetu viac a mnohí zadali jej meno do vyhľadávača v uplynulých mesiacoch.

Do zoznamu sa potom dostal napríklad aj raper a dizajnér Kanye West, ktorý v roku 2020 vyvolal medzinárodný záujem ohlásením svojej kandidatúry na post amerického prezidenta a medzi osobnosťami šoubiznisu sa ocitla aj Vanessa Bryant, vdova po tragicky zosnulom Kobe Bryantovi.

Shakira odštartovala vystúpenie v prestávke... Foto: SITA/AP, Charlie Riedel
Shakira odštartovala vystúpenie v prestávke Super Bowl. Shakira odštartovala vystúpenie v prestávke Super Bowl.

Športovcov v tomto rebríčku možno zaradiť do samostatnej kategórie, pričom medzi vyhľadávané mená patrilo aj meno Tom Brady. Hráč amerického futbalu rozpútal vášne a rozklikal prsty vo vyhľadávačoch pre svoj odchod z tímu New England Patriots. Ešte vyhľadávanejší bol však pretekár Ryan Newman, ktorý unikol len o vlások smrti pri hrozivej nehode na pretekoch v Daytone. Jeho meno vyhľadávali v Amerike dokonca viac než meno spomenutého Toma Hanksa.

Najvyhľadávanejšou osobnosťou roka sa stal víťaz amerických prezidentských volieb Joe Biden a v tesnom závese za ním to bola aj prvá afroamerická politička zvolená za viceprezidentku Kamala Harrisová.

Speváčka Jennifer Lopez triumfovala na šou...
Shakira odštartovala vystúpenie v prestávke...
+13Shakira (vľavo) a Jennifer Lopez boli hviezdami...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #celebrita #Tom Hanks #vyhľadávanie #koronavírus

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....