Jennifer Connelly má 50! Čistá duša jej priniesla Oscara aj manžela

Vedľajšia rola manželky matematického génia Johna Nasha (v podaní Russella Crowea) v snímke Čistá duša (2001) vyniesla Jennifer Connellyovej Oscara, Zlatý glóbus aj cenu BAFTA.

12.12.2020 00:00
Jennifer Connelly Foto:
Jennifer Connelly na zábere z roku 2005.
debata

Americká herečka Jennifer Connelly, ktorá 12. decembra oslavuje päťdesiatku, je známa z filmov ako Pollock, Requiem za sen, Hulk, Temné vody, Krvavý diamant alebo Deň, keď sa zastavila Zem. Zatiaľ najväčšie ocenenie ale zožala za výkon v snímke Čistá duša (2001) – vedľajšeia rola manželky matematického génia Johna Nasha (v podaní Russella Crowea) jej vyniesla Oscara, Zlatý glóbus aj cenu BAFTA.

Connelly, rodáčka z amerického mesta Cairo, začala kariéru ako detská modelka v reklamách v 80. rokoch. Vo filme debutovala v roku 1984 v snímke Vtedy v Amerike. Krátko študovala na univerzite angličtinu a potom dramatická umenia. Herečka je úspešná aj vo svete módy, bola tvárou kampaní značky Balenciaga či kozmetickej firmy Revlon. Pracovala aj pre japonskú značku Shiseido.

Manželia Jennifer Connelly a Paul Bettany. Foto: SITA/AP, Greg Allen
Manželia Jennifer Connelly a Paul Bettany. Manželia Jennifer Connelly a Paul Bettany.

Od roku 2003 je vydatá za herca Paula Bettanyho, majú spolu dve deti, syna Stellana a dcérku Agnes. Dvojica sa spoznala pri nakrúcaní Čistej duše. V minulosti v rozhovore pre ETOnline.com opísala, že na moment ich zoznámenia si pamätá dodnes.

Jennifer Connelly oslavuje 50! Oscara získala...
Jennifer Connelly na podujatí značky Louis...
+3Manželia Jennifer Connelly a Paul Bettany.

"Pamätám si ako dnes na to, keď sme sa stretli pri prvom čítaní scenára,“ vyhlásila Connelly. "Vtedy som si povedala, tento chlapík je fakt dobrý,“ pokračovala herečka. Potom vraj stačil jeden moment a bola z neho hotová. "Paul začal hrať na gitare a bolo hotovo,“ uviedla oscarová hviezda.

Okrem herectva sa venuje aj ďalším aktivitám, v roku 2005 bola organizáciou Amnesty International vymenovaná veľvyslankyňou pre ľudské práva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Oscar #Jennifer Connelly #Paul Bettany

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...