Druhý šok v priebehu roka! Taylor Swift vydala ďalší neohlásený album

Americká speváčka Taylor Swift nahrala svoj druhý album tohto roku a znovu jeho vznik oznámila až tesne pred uvedením do predaja.

11.12.2020 10:57
debata
Speváčka Taylor Swift. Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Taylor Swift Speváčka Taylor Swift.

Na sociálnych sieťach sa vo štvrtok objavili informácie, že jej deviata štúdiová platňa s názvom Evermore bude k dispozícii už v noci zo štvrtka na piatok. Podobne prekvapivá bola v júli správa o albume Folklore, ktorý získal medzitým niekoľko nominácií na cenu Grammy.

„S nadšením vám oznamujem, že moje deviaty štúdiový album a sesterská nahrávka Folklore, vyjde dnes večer o polnoci východoamerického času. Jeho názov je Evermore,“ odkázala Swift skrze svoje účty na twitteri aj na Instagrame.

Na vzniku novej nahrávky sa rovnako ako v prípade tej predchádzajúcej podieľal Justin Vernon, teda hlavná tvár indierockovej a folkovej kapely Bon Iver. Hudobný magazín NME uviedol, že na Evermore sú aj spoločné počiny Swiftovej a skupín Haim a The National. Nahrávka obsahuje celkom 17 piesní vrátane dvoch „bonusových“.

Obal nahrávky Evermore, nového albumu speváčky... Foto: SITA/AP
Music Taylor Swift Obal nahrávky Evermore, nového albumu speváčky Taylor Swiftovej.

„Ak mám to povedať na rovinu, proste sme nemohli prestať písať piesne,“ uviedla Swift. „Toto som ešte nikdy neurobila. V minulosti som vždy k albumom pristupovala ako k samostatným éram a po vydaní jedného som prešla k plánovaniu ďalšieho. U Folklore bolo niečo inak,“ dodala rodáčka z Pensylvánie, ktorá cez víkend oslávi 31. narodeniny.

Zároveň s celou nahrávkou Evermore má byť v noci vypustený aj prvý singel s názvom Willow. Swiftová v lete postupovala podobne pri uvádzaní ôsmej štúdiovej platne, ktorú tiež ohlásila necelý deň dopredu a spoločne s ňou vyšiel klip k piesní Cardigan.

Tá je teraz nominovaná na cenu Grammy rovnako ako celý júlový album zložený počas koronavírusovej karantény. Desaťnásobná držiteľka Grammy bola tiež v novembri po šiestykrát vyhlásená za umelca roka pri udeľovaní cien American Music Awards.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #album #Taylor Swift #prekvapenie #nahrávka

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...