Bezosova ex ako najštedrejšia žena planéty! Zo sumy na charitu sa krúti hlava

Najštedrejší človek roka 2020? Zdá sa, že má jasného víťaza. Či lepšie povedané, víťazku!

19.12.2020 00:00
Podnikateľka a filantropka MacKenzie Scott na... Foto: ,
Podnikateľka a filantropka MacKenzie Scott na archívnom zábere.
debata

Ako informovali svetové médiá, pravdepodobne najštedrejšou prispievateľkou na charitu sa v roku 2020 stala podnikateľka a filantropka Mackenzie Scott, inak tiež bývalá manželka najbohatšieho muža sveta Jeffa Bezosa. Po rozvode ich šestnásťročného manželstva sa zo Scottovej stala druhá najbohatšia žena planéty. Úctyhodné je, že si financie nechcela nechať len pre seba.

Zástupcovia Scottovej potvrdili, že len za posledné štyri mesiace venovala charitatívnym organizáciám rôzneho zamerania viac ako 4,2 miliardy dolárov. Už v júli pritom na podobné účely smerovalo z jej nadácií 1,7 miliardy dolárov. V súčte sa tak odhadovaný príspevok na charitu a filantropiu blíži k šiestim miliardám.

Jedným z adresátov Scottovej dobročinnosti sa stala napríklad aj univerzita Virginia State University, kde sa rozhodla päťdesiatročná rodáčka zo San Francisca poslať príspevok vo výške 30 miliónov dolárov. Išlo o najvyšší príspevok jednotlivca, aký kedy univerzita obdržala.

Podľa informácií novín Frankfurter Allgemeine sa svojimi tohtoročnými príspevkami dostala miliardárka Mackenzie Scott dokonca aj pred manželov Billa a Melindu Gatesovcov, ktorých nadácia patrí medzi najštedrejšie už niekoľko rokov. Jej tohtoročná bilancia podpory neziskových a charitatívnych organizácií a projektov sa vyšplhala k sume 5,1 miliardy dolárov. Scott, ktorej súčasný majetok sa odhaduje na 56 miliárd dolárov, ich tak predbehla o takmer 900 miliónov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #charita #štedrosť #Mackenzie Scott #miliardy

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...