Krajčo spomína na chvíle s Gottom: Toto bolo jeho želanie so skladbou Vánoční...

Skupina Kryštof vydala v novembri spoločnú pieseň s Karlom Gottom Vánoční. Videoklip k nej vznikol pod režijnou taktovkou Karin Krajčo Babinskej. V českej rádiovej hitparáde sa Vánoční dostala už na druhé miesto.

21.12.2020 11:24
Gott Karel dokument Olgy Spatovej zdroj Bontonfilm Foto:
Karel Gott v dokumente Olgy Špátovej Karel.
debata

„Ani som si nevedel veľmi predstaviť, že naša spolupráca s Karlom Gottom nejakým spôsobom prebehne. Karel mi dal všetky informácie o svojom zdravotnom stave a o tom, ako rýchlo nás pravdepodobne opustí. Vtedy to okrem jeho doktora, ženy, detí a asi mňa nikto nevedel. To ma natoľko inšpirovalo, že tá spolupráca sa nakoniec veľmi vydarila. Srdce nehasnou vznikla vďaka tomu a ja som to písal ako metaforické rozlúčenie s dcérou a svetom okolo,“ povedal Richard Krajčo, líder skupiny Kryštof.

Skladba Vánoční však vznikla ešte skôr ako Srdce nehasnou. Áno, tak vlastne vznikla naša spolupráca. Napísal som Vánoční, nabral som odvahu a šiel som za ním s tým, či by sa nechcel toho zúčastniť. Poslal som mu skladbu a on mi okamžite volal späť, že je to super fór. Pôvodne mal spievať iba jednu vetu kdepak ty ptáčku hnízdo máš. Prišlo mu to vtipné. Povedal som mu, že na nahrávanie máme čas, ale on odpovedal že nie, že to musíme nahrať hneď. Pri tej príležitosti sa opýtal, či by som pre neho nenapísal duet. Ale že to musí byť rýchlo, lebo možno už za mesiac tu nebude. Tak to celé vzniklo. Keď mi potom hovoril, ako je chorý, čo ho čaká, prišlo mi neuveriteľné, ako je s tým zmierený. To vo mne zarezonovalo a za dva dni sa narodila pieseň Srdce nehasnou," dodal Krajčo.

K samotnému nahrávaniu skladby Vánoční líder dodal: „Nastúpili sme do štúdia a naspievali Vánoční. Povedal som Karlovi, aby sa nehneval, ale nemôžeme urobiť pre neho iba jednu vetu, musíme toho pridať viac. Nahrali sme Vánoční a po nej Srdce nehasnou. Dohodli sme sa, že Srdce pôjdu von ako prvé, pretože to bola pieseň na rozlúčku a Karel nevedel, kedy ten okamih príde. Zároveň sme dohodli, že Vánoční pustíme von až nastane jej čas. Povedal, že to bude vtedy, keď už tu on nebude a zároveň takto aj bude. A ten čas sú práve tieto Vianoce.“

Kapela vydala Vánoční na maxisingli v limitovanom náklade 1500 výliskov, tie fanúšikovia vykúpili za pár hodín. Ostatným musí skladba stačiť v digitálnej forme, alebo si musia počkať, keď ju kapela zaradí na ďalší štúdiový album.

debata chyba
Viac na túto tému: #skladba #Richard Krajčo #Karel Gott #Vánoční

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...