Dáma s holubmi z hitu Sám doma 2! Na Vianoce som sama, ťažší je Nový rok

Má doma sošku Oscara a vďaka filmu Sám doma 2 je aj neoddeliteľnou súčasťou vianočných sviatkov už niekoľko rokov. Herečku Brendu Frickerovú si diváci pamätajú ako bezdomovkyňu s holubmi, ktorá sa zblíži s hrdinom Kevinom v podaní Macaulaya Culkina.

25.12.2020 12:00
Herečka Brenda Fricker na zábere z filmu Sám... Foto:
Herečka Brenda Fricker na zábere z filmu Sám doma 2.
debata

Írsku rodáčku, ktorá prekročila sedemdesiatku, si určite aj pre blížiace sa vianočné sviatky pozval do svojej podcastovej šou moderátor Ray D'Arcy a vyspovedal Frickerovú, ako bude prežívať blížiace sa dni. Jej odpoveď neznie práve nádejne, ale zároveň je verným odrazom reality života mnohých starších ľudí. Z rozhovoru priniesol materiál magazín People.com.

„Klamala by som, ak by som tvrdila, že to budú krásne Vianoce… pretože som stará a žijem sama. To môže byť veľmi smutné,“ komentovala 75-ročná Fricker. Nebudú to jej prvé Vianoce, ktoré strávila sama, takže hovorí, že už si na to trošku zvykla. „Vypla som telefón, stiahla žalúzie. Nahrala som si vopred nejaké dobré programy a mám môjho psa, takže som to nejako prežila. Nechcem znieť negatívne, ale sú to skrátka iné Vianoce,“ pokračovala v podcastovej šou.

zväčšiť Herci Brenda Fricker a Macaulay Culkin vo filme... Foto: ©20thCentFox/Courtesy Everett C
MSDHOAL FE003Herci Brenda Fricker a Macaulay Culkin vo filme Sám doma 2. Herci Brenda Fricker a Macaulay Culkin vo filme Sám doma 2.

Ako tiež priznala, o niečo náročnejšie než Vianoce sú pre ňu oslavy príchodu nového roka. „Keď začnú zvoniť zvony u nás v kostole o polnoci, nikto sa ku mne neobráti, aby ma objal alebo sa na mňa usmial a zaželal všetko dobré v novom roku,“ komentovala írska herečka, ktorá si v hite Sám doma 2 zahrala v roku 1992, teda pred bezmála tridsiatimi rokmi. Na margo svojej role „dámy s holubmi“ však tiež dodala, že v niečom sú si teraz podobné. „Aj ona bola viac-menej sama,“ komentovala Brenda Fricker.

Ešte pár rokov pred úspechom v druhom filme z rodinnej vianočnej série Sám doma sa podarilo herečke triumfovať aj na udeľovaní cien Americkej filmovej akadémie. V roku 1989 získala sošku pre najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe za výkon vo filme Moja ľavá noha. Herectvu sa venovala do roku 2014, no momentálne už je nadobro v penzii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #sviatky #podcast #Brenda Fricker #Sám doma 2

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...