Šok z náhlej smrti! Slávna modelka Stella Tennant umrela pár dní po dovŕšení 50

Pred príchodom vianočných sviatkov prišla z britských ostrovov šokujúca správa. Niekdajšia topmodelka Stella Tennant nečakane zomrela vo veku 50 rokov.

24.12.2020 08:53
debata (3)
Stella Tennant pózuje fotografom pred štartom... Foto: SITA/AP, Christophe Ena
Stella Tennant pózuje fotografom pred štartom prehliadky Chanel. Stella Tennant pózuje fotografom pred štartom prehliadky Chanel.

Ako informuje BBC, o úmrtí škótskej rodáčky, ktorá len pred pár dňami oslávila päťdesiate narodeniny, informovala rodina v tlačovom vyhlásení pre médiá. „S veľkým zármutkom vám oznamujeme náhlu smrť Stelly Tennantovej, ku ktorej prišlo 22. decembra 2020. Stella bola úžasná žena a inšpirácia pre nás všetkých. Bude nám tu nesmierne chýbať,“ uviedli pozostalí vo vyhlásení.

Rodina zároveň požiadala o rešpektovanie súkromia a uviedla, že bližšie informácie o poslednej rozlúčke budú komunikované neskôr. Konkrétnejšie dôvody, čo spôsobilo smrť niekdajšej hviezdy kampaní značiek ako Chanel či Burberry, však nešpecifikovali.

Topmodelka Stella Tennant uzatvárala prehliadku...
Stella Tennant pózuje fotografom pred štartom...
+6Modelka Stella Tennant kráča s nákupným košíkom...

Tennantovej kariéru odštartoval v roku 1993 fotograf Steven Meisel, ktorého zaujala jej atypická androgýnna krása. Postaral sa o jej prvú titulnú stranu magazínu Vogue a následne sa už profesionálny úspech rozbehol ako húsenková dráha. Tennant predvádzala pre množstvo značiek, pričom exkluzívny kontrakt s ňou v jeden čas podpísal Karl Lagerfeld zastupujúci značku Chanel.

Kráska narodená 17. decembra 1970 pre neho stelesňovala múzu a spolupracoval s ňou dlhé roky. To však platilo aj pre ďalších dizajnérov. Až do smrti Gianniho Versace patrila medzi jeho obľúbené modelky a uzátvarala niekoľko jeho prehliadok. S obľubou ju využíval aj Valentino či John Galliano pracujúci pre značku Dior.

zväčšiť Záber na dizajnéra Gianniho Versace a... Foto: Pierre VERDY / AFP / Profimedia
464735539 Záber na dizajnéra Gianniho Versace a topmodelku Stella Tennantovú počas prehliadky v roku 1996.

Aj po Tennantovej odchode z módnej brandže sa s mnohými dizajnérmi stále priatelila, no najosobnejší vzťah mala pravdepodobne práve s Karlom Lagerfeldom. Na jeho osobnú žiadosť sa viackrát vrátila na mólo.

Modelka pochádzala z urodzenej britskej rodiny, keďže jej starý otec a stará mama patrili medzi váženú britskú šľachtu. V roku 1999 si vzala fotografa Davida Lasneta, s ktorým mali spolu štyri deti. Ich manželstvo vydržalo až dodnes a ukončila ho až tragická smrť modelky.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #modelka #Karl Lagerfeld #Chanel #Stella Tennant

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...