Hviezda Plného domu je na slobode! Lori Loughlinovú prepustili z väzenia

Americkú herečku Lori Loughlin v pondelok prepustili z kalifornského väzenia, kde si odpykávala dvojmesačný trest za snahu podvodným spôsobom dostať svoje dve dcéry na vysokú školu.

29.12.2020 08:21
Lori Loughlin Foto: ,
Herečka Lori Loughlin.
debata

Prípad herečky známej predovšetkým vďaka sitcomu Plný dom je súčasťou rozsiahleho škandálu okolo úplatkárstva a prijímacích skúšok na elitné univerzity v USA.

Loughlin a jej manžel, návrhár Mossimo Giannulli, patria medzi najznámejšie osoby obvinené v danej kauze. Pár sa v máji po niekoľkomesačnom odmietaní viny priznal, že vyplatil úplatky v celkovej výške pol milióna dolárov, aby dcéry uspeli v prijímacom konaní na University of Southern California. Ich právnici predtým trvali na nevine a obviňovali vyšetrovateľa z falšovania dôkazov.

Influencerka Olivia Jade Giannulli  (vľavo) a... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Influencerka Olivia Jade Giannulli (vľavo) a jej mama Lori Loughlin. Influencerka Olivia Jade Giannulli (vľavo) a jej mama Lori Loughlin.

Loughlinovej súd vymeral dvojmesačné odňatie slobody, Giannullimu päťmesačné. Návrhár nastúpil na výkon trestu v novembri a jeho prepustenie je naplánované na 17. apríla.

V súvislosti s podvodmi na univerzitách boli vznesené obvinenia voči takmer 60 ľuďom vrátane rodičov, univerzitných športových trénerov a ďalších, pričom najvyšším udeleným trestom je zatiaľ deväť mesiacov odňatia slobody. Ústrednou postavou škandálu, ktorý médiá označujú za najväčší svojho druhu v dejinách, je konzultant William „Rick“ Singer, ktorý sa vlani priznal k tomu, že pomáhal s podvádzaním pri vstupných testoch a podplácal univerzitných trénerov.

K úplatkárstvu sa priznala tiež herečka Felicity Huffman, ktorá bola jednou z hlavných hviezd seriálu Zúfalé manželky. Za podvod týkajúci sa jej dcéry bola vlani odsúdená na dva týždne väzenia a pokute 30 000 dolárov. Pokuty dostali aj Loughlin a Giannulli, celkom vo výške 400 000 dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #väzenie #Plný dom #Lori Loughlin

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...