Konečne! Z aktuálneho úspechu skladby Last Christmas by mal George Michael radosť

Pieseň Last Christmas britského dua Wham!, ktorého členom bol spevák a skladateľ George Michael, sa prvýkrát po 36 rokoch umiestnila na prvej priečke britskej hitparády.

03.01.2021 13:00
George Michael Andrew Ridgeley Foto:
George Michael a Andrew Ridgeley počas koncertu skupiny Wham! v Číne (1988).
debata (2)

Druhým členomm skupiny byl Andrew Ridgeley. Skladbu si v poslednom týždni práve skončeného roka stiahlo vyše deväť miliónov ľudí, informovala stanica BBC.

Fanúšikovia sa snažili dostať skladbu do čela hitparády už v poslednom týždni roku 2017 pri príležitosti prvého výročia úmrtia Georgea Michaela. Ten zomrel 25. decembra 2016.

Ridgeley povedal, že prvenstvo v hitparáde je „poctou geniálnym schopnostiam Georgea (Michaela) skladať piesne“. George Michael podľa neho dostal inšpiráciu k zloženiu piesne vo februári 1984, keď sa pozeral na futbalový zápas v televízii. „Keď sa vrátil (k televízii), tak mal takú radosť, akoby našiel poklad, čo v určitom zmysle naozaj našiel,“ uviedol Ridgeley.

Pieseň bola nahraná v auguste 1984 v Londýne a zverejnená v decembri toho istého roku. Vo vianočnej hitparáde sa vtedy umiestnila na druhom mieste, rovnaký výsledok dosiahla aj v rokoch 1985 a 2017. Od jej zverejnenia sa predalo zhruba 1,9 milióna nahrávok tohto singlu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #George Michael #Wham! #Last Christmas

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...