Žila s Pacinom aj s Allenom! Oslávenkyňa Diane Keaton dokáže poblázniť aj mladších mužov

Americká herečka Diane Keaton, ktorá 5. januára oslavuje 75 rokov, by vraj mohla vyučovať umenie, ako elegantne starnúť.

05.01.2021 00:00
Diane Keaton Foto:
Diane Keaton v roku 2006.
debata

Herečka, ktorú preslávila spoločná práca a život s Woodym Allenom, Warrenom Beattym alebo Al Pacinom, dokáže aj v pokročilejšom veku „vystihnúť“ úlohu atraktívnej ženy, za ktorou sa otáčajú aj oveľa mladší nápadníci. Príkladom je film Lepšie neskoro ako nikdy (2004), kde po nej túžil nielen vrstovník Jack Nicholson, ale aj Keanu Reeves. V komédii Dámsky klub (2018), bol jej partnerom o desať rokov mladší Andy Garcia.

Diane Keaton a Keanu Reeves počas Oscarov 2020. Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Diane Keaton Diane Keaton a Keanu Reeves počas Oscarov 2020.

Päť rokov herečka žila so spomínaným hercom Al Pacinom. A hoci tento vzťah označila za jeden zo svojich najvýznamnejších, nikdy neskončili pred oltárom. „On rozhodne nebol typ na dlhé a šťastné manželstvo,“ priznala v rozhovore pre magazín People.

S mužmi to nemala práve jednoduché, aj kvôli svojej povahe, ako priznala ona sama. „Myslím, že som bola vždy veľa precitlivená, zranila ma každá maličkosť. Bola som neurotická. Možno ale práve preto som bola taká dobrá herečka,“ zverila sa v jednom rozhovore herečka, ktorá prerazila hlavne vďaka spolupráci s Allenom. Hrala v ôsmich filmoch svojho niekdajšieho životného partnera, za úlohu v Annie Hallovej (1977) získala svojho doteraz jediného Oscara. Okrem toho bola ešte trikrát nominovaná, a to za úlohy vo filmoch Lepšie neskoro ako nikdy (2004), Marvinova izba (1997) a Červení (1982).

Diane Keaton a  Andie MacDowell (vpravo) počas... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
2016 L'Oreal Women of Worth Awards Diane Keaton a Andie MacDowell (vpravo) počas udeľovania L'Oreal Women of Worth Awardsv New Yorku.

Zažiarila ale aj v troch dieloch Krstného otca režiséra Francisa Forda Coppolu alebo vo veľmi úspešných komédiách Hlava rodiny a Klub odložených žien. Úspechy pred kamerou ale podľa jej slov vraj nie sú skoro ničím v porovnaní s rodinou, hoci svadby alebo vlastných detí sa Keaton nedočkala. „Je to pre mňa niečo tak cudzie a nepochopiteľné, ako život vo vesmíre,“ povedala o manželstve herečka, ktorá si ako 50-nička adoptovala dievčatko Dexter a o päť rokov neskôr aj chlapca Duka. Práve deti prinášajú do jej života najväčšie šťastie. „Cítim pokoru, že som sa stala týmto spôsobom súčasťou cyklu života,“ opísala v roku 2017 pre nemecký Bild am Sontag.

Diane Keaton n azábere z roku 2017.
Diane Keaton v roku 2015.
+6Diane Keaton v roku 2005.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Woody Allen #Diane Keaton #Al Pacino

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...