Ceny Grammy nerozdajú v januári, odložili ich na marec

Správa prišla v deň, keď Spojené štáty zaznamenali rekordný prírastok úmrtí súvisiacich s koronavírusom, vyše 3900.

06.01.2021 10:45
Speváčka Lizzo pózuje so svojimi cenami Grammy. Foto: ,
Speváčka Lizzo pózuje so svojimi cenami Grammy - archívny záber.
debata (1)

Tradičná ceremónia udeľovania cien Grammy sa mala pôvodne konať 31. januára v Los Angeles. Bola však presunutá na 14. marca.

Toto rozhodnutie bolo prijaté na základe diskusií so zdravotníckymi expertmi, ako aj s umelcami, ktorí mali na galavereče vystúpiť. Oblasť Los Angeles je momentálne epicentrom šírenia koronavírusu v Kalifornii.

„Zhoršujúca sa covidová situácia v Los Angeles a preťaženie miestnych nemocníc … nás priviedli k záveru, že odloženie našej šou je správnym rozhodnutím. Nie je nič dôležitejšie, než zdravie a bezpečnosť“ hudobníkov aj organizačného personálu, uvádza sa v spoločnom vyhlásení organizácie hudobníkov Recording Academy, televíznej spoločnosti CBS a produkcie cien Grammy.

Spojené štáty za posledných 24 hodín zaznamenali 3936 úmrtí na COVID-19 a 250 173 nových prípadov nákazy, vyplýva z nových údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa. Od začiatku pandémie už v krajine potvrdili vyše 21 miliónov nakazených a viac ako 357 000 prípadov nákazy, píše agentúra AFP.

Na najvyššej úrovni je momentálne aj počet hospitalizovaných pacientov s koronavírusom, ktorých je v v krajine aktuálne vyše 131.000. Najviac postihnuté sú oblasti na juhu a západe USA vrátane Kalifornie.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Grammy #koronavírus

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...