Princezná Sofia sa práce v nemocnici nevzdáva ani v tehotenstve

Začiatkom decembra švédsky princ Carl Philip a princezná Sofia s veľkou radosťou oznámili, že na jar sa dočkajú ďalšieho potomka.

07.01.2021 00:00
Carl Philip Foto: ,
Princ Carl Philip a jeho manželka, princezná Sofia v roku 2016.
debata

V oficiálnom oznámení manželia prezradili aj to, kedy sa malej princeznej alebo princa dočkajú. Dieťatko by malo prísť na svet koncom marca alebo začiatkom apríla. V roku 2016 stali rodičmi syna Alexandra, v roku 2017 pribudol jeho mladší brat, ktorý dostal meno Gabriel.

Ešte koncom novembra sa manželia ocitli v karanténe v ich sídle v Štokholme, keďže ochoreli na Covid-19. Ako vtedy uviedli vo vyhlásení, obaja mali len mierne príznaky choroby. Aj preto sa verejnosť zaujíma o to, ako sa vyvíja tehotenstvo peknej Sofie. Ako sa jej darí? Švédsky magazín „Svensk Damtidning“ citoval hovorkyňu kráľovského paláca, Margarethu Thorgren: „Všetko ide dobre,“ opísala stručne.

Princezná Sofia stále pokračuje v jej zamestnaní, ale už len na čiastočný úväzok. V nemocnici Sophiahemmet Hospital pomáha sestrám a opatrovateľom, kde vykonáva pomocné práce. Roznáša pacientom jedlo, stará sa o dezinfekciu. Princezná Sofia chce pokračovať vo svojej práci, kým jej to tehotenstvo umožní, ako informoval spomínaný magazín.

Carl Philip sa s o päť rokov mladšou Sofiou Kristinou Hellqvistovou, ktorá sa živila ako modelka a účinkovala aj v reality show švédskej televízie TV4, zoznámil v roku 2010. O štyri roky neskôr dvojica potvrdila zasnúbenie. Zosobášili sa v júni 2015. Sofii po svadbe udelili titul princezná a tiež vojvodkyňa z Värmlandu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Carl Philip #princezná Sofia

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...