Náhla smrť topmodelky Stelly Tennant šokovala svet! Rodina teraz zverejnila príčinu smrti

Krátko pred tohtoročnými Vianocami náhle zomrela niekdajšia britská topmodelka Stella Tennant. Jej smrť šokovala módny svet, zomrela krátko po dovŕšení 50 rokov.

08.01.2021 11:00
Dizajnér Karl Lagerfeld a modelka Stella... Foto: ,
Dizajnér Karl Lagerfeld a modelka Stella Tennant na zábere z módnej prehliadky Chanel z roku 2011.
debata (3)

Tesne po modelkinej smrti zverejnila jej rodina krátke vyhlásenie pre médiá. „S veľkým zármutkom vám oznamujeme náhlu smrť Stelly Tennantovej, ku ktorej prišlo 22. decembra 2020. Stella bola úžasná žena a inšpirácia pre nás všetkých. Bude nám tu nesmierne chýbať.“ Príčinu smrti vtedy jej blízki neuviedli, stalo sa tak až teraz.

Stella Tennant na archívnom zábere z roku 2015. Foto: SITA/AP, Thibault Camus
Paris Fashion Chanel Photocall Stella Tennant na archívnom zábere z roku 2015.

Hovorca rodiny pre Daily Telegraph uviedol, že „sa cítila neschopná pohnúť sa ďalej napriek láske k tým, ktorí sú jej najbližší“. Stella Tennant spáchala samovraždu. Rodina modelky je zlomená veľkou stratou a stále je v hlbokom zármutku a zúfalstve. S cieľom „zvýšiť povedomie o duševnom zdraví, ktoré je príliš často podceňované“, sa jej príbuzní rozhodli zverejniť príčinu smrti.

Tennant predvádzala pre množstvo značiek, pričom exkluzívny kontrakt s ňou v jeden čas podpísal Karl Lagerfeld zastupujúci značku Chanel. Modelka narodená 17. decembra 1970 pre neho stelesňovala múzu a spolupracoval s ňou dlhé roky. To však platilo aj pre ďalších dizajnérov. Až do smrti Gianniho Versace patrila medzi jeho obľúbené modelky a uzatvárala niekoľko jeho prehliadok. S obľubou ju využíval aj Valentino či John Galliano pracujúci pre značku Dior.

V roku 1999 sa vydala za fotografa Davida Lasneta, s ktorým mali štyri deti. Ich manželstvo ukončila až tragická smrť modelky.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #samovražda #Stella Tennant

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...