Odmena za pomoc na mítingoch? Lady Gaga bude spievať hymnu pre Bidena

Hymnu Spojených štátov pri inaugurácii nastupujúceho prezidenta Joea Bidena zaspieva popová hviezda Lady Gaga.

15.01.2021 09:03
debata (9)
Demokratický kandidát Joe Biden a speváčka Lady... Foto: SITA/AP, Andrew Harnik
Demokratický kandidát Joe Biden a speváčka Lady Gaga spoločne. Demokratický kandidát Joe Biden a speváčka Lady Gaga spoločne.

Newyorská rodáčka však nebude jedinou celebritou, ktorá sa zúčastní na netradične komornom ceremoniáli budúci týždeň. Vystúpi na ňom aj speváčka a herečka Jennifer Lopez. Vo štvrtok to oznámil štáb bývalého viceprezidenta, ktorý sa v stredu stane 46. hlavou štátu.

So známym menom šoubiznisu je spojený aj program, ktorý sa uskutoční namiesto tradičného tradičného inauguračného plesu. Pôjde o večerný televízny špeciál moderovaný hercom Tomom Hanksom.

Speváčka Lady Gaga zaspievala na poslednom...
Speváčka Jennifer Lopez odpovedala na otázky...
+3Demokratický kandidát Joe Biden a speváčka Lady...

Okrem Lopezovej a Lady Gaga, ktoré majú vystúpiť priamo v sídle Kongresu, zahŕňa program 20. januára aj Justina Timberlakea alebo Jona Bon Joviho, ktorí sa objavia v 90-minútovej televíznom programe nazvanom „Oslavujeme Ameriku“. Vysielať ho bude niekoľko veľkých televíznych kanálov, tiež ho bude možné naživo sledovať na sociálnych sieťach.

Deň, kedy nový šéf Bieleho domu zloží prezidentskú prísahu, sa tento rok bude od tých predchádzajúcich výrazne líšiť. Hlavného ceremoniáli v sídle Kongrese sa nezúčastní končiaci prezident, ktorým je v tomto prípade Donald Trump, a kvôli riziku šírenia koronavírusu sa mu nebudú prizerať ani davy zástupcov verejnosti. Okrem pokračujúcej epidémie covidu-19 sa do inaugurácie premietajú tiež obavy z ďalších násilností po vpáde Trumpových priaznivcov do Kapitolu.

Bidenov štáb vo vyhlásení uviedol, že zoznam hostí je odrazom „neotrasiteľnej vízie“ nastupujúceho prezidenta a jeho viceprezidentky Kamaly Harrisovej o „novej kapitoly nášho amerického príbehu, v ktorej sme Amerikou, ktorá spoločne prekonáva hlboké nezhody a výzvy stojace pred naším ľudom“.

Lady Gagu, ktorá Bidena sprevádzala ešte pred prezidentskými voľbami na niekoľkých mítingoch ako jedna z jeho verných podporovateliek, komuniké vyzdvihovalo za jej presadzovanie práv sexuálnych menšín, u Lopezovej zasa spomínalo jej snahu upozorňovať na dopady pandémie na hispánsku komunitu v USA.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Lady Gaga #Jennifer Lopez #Tom Hanks #Jon Bon Jovi #celebrity #inaugurácia

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...