Na zvedavú otázku mal Clooney jasnú odpoveď: Brad Pitt a Julia Roberts! O čo išlo?

Pojem sláva či slávna hviezda sa rokmi mení a definícia hollywoodskej hviezdy je čoraz ťažšia.

19.01.2021 00:00
brad pitt Foto:
Brad Pitt a Julia Roberts v komédii Mexičan.
debata

Množstvo programov, ale aj nových streamovacích služieb, produkuje veľa nových tvárí takmer denne. Kto je teda v dnešnej dobe skutočnou hollywoodskou hviezdou?

Hlavní predstavitelia filmu Hra peňazí, George... Foto: SITA/AP, JEAN-PAUL PELISSIER
FILMFESTIVAL-CANNES/ Hlavní predstavitelia filmu Hra peňazí, George Clooney a Julia Roberts, pózujú fotografom v Cannes.

George Clooney (59) má takúto odpoveď: „Brad Pitt je filmová hviezda, Julia Roberts je filmová hviezda,“ povedal pre sériu rozhovorov pod hlavičkou cien BAFTA „Life in Pictures“ a doplnil aj meno Sandry Bullockovej. Clooney myslí nielen na súčasných, ale aj na zosnulých hrdinov ako Gregory Peck, Paul Newman, Humphrey Bogart a Gary Cooper. Prečo sú to práve títo herci a herečky z továrne na sny? Vysvetlenie nie je také ľahké, Clooney to skúsil takto: „Jeden vládny úradník, neviem presne, o koho išlo, raz povedal: ‚Viete, nemôžem vám dať definíciu pornografie, ale spoznám ju, keď ju uvidím‘. "Tak to je aj pri veľkých hviezdach… Nie je to niečo, čo by sa dalo opísať, nie je to určitá vlastnosť, čo z nich robí hviezdy a nedá sa to jednoducho opísať,“ uviedol Clooney.

Aj mnoho filmových fanúšikov by určite Clooneyho zaradilo medzi skutočné filmové hviezdy. Sám je však skromný: „Neviem. Nemôžem to komentovať, pretože nemôžem vedieť, ako ma ľudia naozaj vnímajú alebo ako som ľuďmi prijímaný.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #George Clooney

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...