Najväčší horor pre deti vojvodkyne Kate? Keď sa zmení na kaderníčku s nožnicami

Vojvodkyňa Kate nie je len reprezentantkou kráľovskej rodiny, ale tiež trojnásobnou mamou. Nedávno sa podelila o skúsenosti s výchovou či domácou výučbou u svojich troch ratolestí.

29.01.2021 09:29
Virus Outbreak Britain Royals Foto: ,
Vojvodkyňa Kate z Cambridge počas rozhovoru s rodičmi z Roe Green Junior School v Brente v Londýne.
debata (1)

Manželka princa Williama tak urobila v rámci video-četu, ktorý absolvovala s niekoľkými vybranými rodičmi z celého Anglicka. Kate bola veľmi otvorená a rodičom sa posťažovala, že najmä pri sedemročnom synovi, princovi Georgovi a 5-ročnej princeznej Charlotte občas doslova zlyháva v rámci snahy o domáce učenie.

„Vyčerpávajúce,“ napísala vojvodkyňa Kate odpoveď na otázku učiteľa, ktorý bol súčasťou diskusie, keď sa pýtal rodičov, ako by ohodnotili skúsenosť domácej výučby v časoch lockdownu. „Myslím si, že ako rodičia prechádzame každý deň drobnými elementami toho, ako byť rodičom, ale počas lockdownu sme museli na seba prevziať dodatočné úlohy, s ktorými by nám normálne v našich životoch, v našich komunitách pomáhali iní,“ komentovala následne vojvodkyňa.

zväčšiť Záber z videočetu, v ktorom sa zhovárali... Foto: SITA/AP, Kensington Palace
Virus Outbreak Britain Royals Záber z videočetu, v ktorom sa zhovárali rodičia detí z Londýna, ktorí ich momentálne vyučujú doma.

Nemala však na mysli len učiteľov. „Počas tohto zákazu vychádzania sa zo mňa stala kaderníčka, čo je pre moje deti hotový horor – vidieť ich mamu, ako im strihá vlasy,“ poznamenala tiež s úsmevom Kate. Ako väčšina rodičov so školopovinnými deťmi, aj ona musela oprášiť svoje vedomosti a snažiť sa s deťmi učiť. „Snažím sa robiť to čo najlepšie vo všetkých smeroch, ale na konci dňa sa cítim najmä vyčerpaná.“

Túto skúsenosť vojvodkyni potvrdili aj ďalšie mamy, ktoré sa na diskusiu zúčastnili. Počas krátkeho rozhovoru dostali ešte rodičia otázku na to, ako by ohodnotili po lockdowne vlastné matematické schopnosti. Väčšina z nich podotkla, že sa za posledné mesiace zlepšili a oprášili si staré vedomosti.

„Menej ako päť,“ odpovedala na otázku Kate, keď mala hodnotiť matematický talent v škále od jeden do desať. „Zjavne som v tej horšej polovici triedy,“ dodala ešte so smiechom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #rodičia #diskusia #domáce učenie

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...