Igor Timko: Hudba a rodina mi prináša radosť

Viac ako štvrť milióna predaných albumov, viac ako 1200 odohraných koncertov, štvornásobný Zlatý slávik bez hraníc v Českej republike či päťnásobný strieborný Slávik na Slovensku - a tým sa zoznam úspechov skupiny No Name nekončí.

04.03.2012 07:00
Igor Timko a Ivan Timko Foto:
Bratia Igor (vľavo) a Ivan Timkovci.
debata

Košická kapela účinkuje spolu už pätnásť rokov. V štvorčlennej zostave Roman, Ivan a Igor Timkovci a Viliam Gutray sa na prvej skúške zišli 26. augusta 1996. K hudbe ich viedol otec Timko senior – muzikant. K skupine pribudol napokon aj najmladší Daniel Timko a klávesák Zoltán Sallai.

„Hudba a hranie nás stále baví, každý v kapele má svoju pozíciu, na koncertnom pódiu aj mimo neho. Zoliho a Dušana by som dal do roly zabávačov, Zoliho aj preto, že je maďarskej národnosti a mnohé popletie, Dušana tým, že to je čistá reč ulice, on je zvyknutý na iných kamarátov, ako sme my,“ prezradil spevák a líder Igor.

„Ivan (bicie), to je bubon, veľmi jednoducho povedané presnosť, striktnosť, motor kapely, má na starosti napríklad veci okolo auta, poistky, servis, údržbu. Roman (najstarší Timko, sólová gitara) má na starosti financie, porady s daňovákmi, ekonómami, právnikmi. Vilo (Gutray, basová gitara) je najstarší člen kapely, on si to aj užíva a tým, že sme s Vilom spolužiaci na Ekonomickej univerzite, tak vedieme ideové debaty o tom, kam tú kapelu posúvať,“ pokračoval Igor Timko.

„Takže každý v kapele má svoje miesto, ja chcem prinášať nápady, som mazivom, ktoré dokáže obrúsiť aj prípadné hrany v kapele. Množstvo nápadov je mojich, väčšinu hudby píšem ja, takže chcem byť trocha do všetkého. Hudbe a rodine venujem všetok čas, oboje mi prináša radosť,“ zadefinoval členov kapely Igor Timko, ktorý vyštudoval herectvo na Akadémii umení v Banskej Bystrici. Momentálne na košickom konzervatóriu vyučuje spev a diaľkovo študuje aj s kolegom Villiamom Guttrayom na Ekonomickej univerzite v Košiciach.

debata chyba

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...