Osemdesiatnička Jane Fonda: Nechcem zomrieť ako posledná

Oscarová herečka Jane Fonda (83) je vo veku, kedy k jej životu patrí aj lúčenie s priateľmi, ktorí zomierajú.

03.02.2021 00:00
Herečka Jane Fonda v kreácii Valentino. Foto: ,
Herečka Jane Fonda.
debata

Ona neprestáva žiť aktívne, pred pandémiou ju bolo pravidelne vídať nielen na červených kobercoch, ale aj na demonštráciách. V roku 2019 napríklad podporila protesty na podporu ochrany životného prostredia, inšpirovala ju Greta Thunberg.

Pre samotnú Jane Fondovú je desaťročia vek len číslo, ktorým sa špeciálne nezaoberá. Pokiaľ však ide o jej priateľov, dôležitú úlohu pri ich výbere zohráva dátum ich narodenia, ako slávna hviezda prezradila pre „Bild am Sonntag“. „Je pre mňa dôležité mať mladších priateľov. Nechcem zomrieť ako posledná,“ opísala Jane Fonda a dodala: „Mám v živote toľko úžasných žien. Všetky sú odo mňa mladšie a preto ma udržiavajú mladou, zároveň mi dodávajú pocit bezpečia.“

Ako ešte dodala, ako 62-ročná, po troch manželstvách, našla konečne samú seba. "Bol to okamih, keď som si uvedomila, že nepotrebujem po svojom boku muža, aby som sa uistila v tom, že dokážem prežiť život sama, "dodala Fonda.

Jane Fonda má dve deti, dcéru Vanessu s prvým manželom, Rogerom Vadimom a syna Troya s Tomom Haydenom. Rodinný život jej ale nikdy príliš nevychádzal. S Haydenom sa rozviedla po viac ako šestnásťročnom vzťahu a čoskoro sa znovu vydala. Ani manželstvo s mediálnym magnátom Tedom Turnerom nevydržalo, manželský pár sa rozviedol v roku 2001.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jane Fonda

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...