Vyznanie vojvodkyne Camilly mužovi, ktorý mal v jej živote špeciálne miesto

Vojvodkyňa Camilla (73), manželka britského princa Charlesa, nedávno založila knižný klub.

06.02.2021 00:00
camilla Foto: ,
Vojvodkyňa Camilla z Cornwallu.
debata (1)

Minulý rok v decembri založila na Instagrame akúsi „čitáreň“, v ktorej zdieľa aj svoju vášeň pre knihy. Teraz odhaľuje, odkiaľ jej vášeň pochádza. Špeciálnu rolu v tomto prípade zohral jej otec, ako opísala pre magazín People aj pre svoju instagramovú čitáreň.

Vojvodkyňa Camilla odmalička rada čítala. Manželka princa Charlesa (72) vďačí za túto vášeň jej otcovi, Bruceovi Shandovi. Britský dôstojník inšpiroval svoju dcéru, aby sa ponorila do sveta kníh. „Myslím si, že táto vášeň pochádza od môjho otca, bol to ten najsčítanejší muž, akého som poznala. Doslova hltal knihy. Ako deťom nám čítal knihy a my sme ho počúvali. A myslím si, že láska ku knihám bola v nás zakorenená, pretože pochádzala od neho a zrodila sa už v rannom veku.“

Vďaka svojmu novému knižnému klubu môže Camilla spojiť dve veci, ktoré sú jej veľmi blízke: pomoc ľuďom a čítanie. Vo svojom vyhlásení sa vojvodkyňa podelila o svoje myšlienky s verejnosťou: „Ernest Hemingway raz povedal: ‚Neexistuje priateľ, ktorý by bol vernejší ako kniha‘. V týchto náročných časoch, keď sme izolovaní od tých, ktorých milujeme, mnohí z nás nájdu útechu v čítaní, aby knihy prebudili našu fantáziu, vzali nás na výlety a rozosmiali nás.“ Instagramový knižný klub manželky princa Charlesa má vyše 90 000 fanúšikov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Camilla

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...