Slzy a spomienky na hrôzy, ktoré zažila! Paris Hilton prosila na súde za spravodlivosť

Ešte v lete minulého roka uviedla na Youtube boháčka Paris Hilton dokument This is Paris o vlastnom živote. Ten priniesol niekoľko odhalení vrátane tvrdenia, že blondínka prežila zneužívanie v zariadení pre adolescentov v americkom Utahu.

09.02.2021 14:17
APTOPIX Paris Hilton Boarding School Foto: ,
Paris Hilton po výpovedi pred súdom Utah State Capitol v Salt Lake City.
debata (8)

Už vtedy Hilton uviedla v osobnom dokumente, že ako problémová tínedžerka skončila v nápravno-výchovnom zariadení. Chvíle, ktoré v ňom zažila, však považuje dodnes za najhoršie vo svojom živote a údajne sa dodnes musí vyrovnávať s viacerými psychickými problémami, ktoré jej tento pobyt spôsobil. V utorok sa Hilton objavila na súde v Salt Lake City, aby svedčila v otvorenej kauze ohľadom fungovania a pôsobenia vzdelávacieho zariadenia Provo Canyon, ale aj ďalších jemu podobných po celej krajine.

„Volám sa Paris Hilton, v minulosti som prežila inštitucionálne zneužívania a dnes hovorím v mene státisícov detí, ktoré sú v súčasnosti v ústavných zariadeniach po celých Spojených štátoch,“ uviedla Paris Hilton na súde. "Za posledných 20 rokov mávam opakujúcu sa nočnú moru, kde ma uprostred noci unesú dvaja cudzinci, podrobia ma prehliadke a som zatvoria do stráženého ústavu. Priala by som si, aby som vám mohla povedať, že táto strašidelná nočná mora bola iba snom, ale nie je to tak,“ uviedla Hilton vo svojej výpovedi, ktorú citujú mnohé médiá.

zväčšiť Paris Hilton pred prísahou a výpoveďou v Utah... Foto: SITA/AP, Rick Bowmer
Paris Hilton Boarding School Paris Hilton pred prísahou a výpoveďou v Utah State Capitol v Salt Lake City.

„Denne som bola verbálne, psychicky a fyzicky týraná. Bola som odrezaná od vonkajšieho sveta a zbavená všetkých svojich ľudských práv. Bez diagnózy som bola nútená konzumovať lieky, vďaka ktorým som sa cítila otupená a vyčerpaná,“ citoval z výpovede Hiltonovej magazín People. Podľa jej vlastných slov sa dedička milionárskej rodiny nedostala počas 11 mesiacov von z ústavnej starostlivosti. "Bolo tu nulové súkromie – vždy, keď som použila toaletu alebo sa osprchovala – monitorovali ma. V 16 rokoch – ako dieťa – som cítila, ako ich prenikavé oči hľadia na moje nahé telo. Bol som len dieťa a cítila som sa každý deň zneužívaná,“ pokračovala Hilton.

Tridsaťdeväťročná boháčka svedčila na súde, lebo žiada, aby zariadenia ako to, v ktorom strávila niekoľko mesiacov ona sama, boli dôsledne monitorované. Domnieva sa totiž, že ich právomoci prekračujú všetky hranice a maloletí, ktorí v nich skončia (často na žiadosť rodičov, ktorí si s deťmi nevedia rady v rámci výchovy), sú vystavení šikane, porušovaniu práv a rôznym formám násilia. „Nemôžem ísť v noci spať s vedomím, že existujú deti, ktoré znášajú rovnaké týranie, aké som prežila ja a toľko ďalších. Ani vy by ste nemali,“ oslovila súd Paris Hilton a doplnila, že sama je dôkazom, že ani peniaze nedokážu ochrániť pred zneužitím.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #zneužívanie #Paris Hilton #škola #mladosť #svedok

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...